Muntatge de fotos de nadó nounat i, al costat, una llista de noms i un emoji pensatiu
ACTUALITAT

L'original nom català que només tenen 54 persones a tot Espanya

Descobreix el curiós nom català que tenen molt poques persones a Catalunya i significa lideratge i força

Cada cop són més els pares que busquen noms catalans que no siguin tradicionals. I això és perquè prefereixen alguns que siguin més moderns i innovadors, buscant destacar i atorgar una identitat especial als seus futurs fills.

Aquesta tendència fa que els noms tradicionals caiguin en desús i s'acabin extingint. Això passa a tot Espanya, incloent-hi Catalunya. Concretament, hi ha un nom català que ha caigut en desús i només tenen 54 persones a tot el país.

Un nom amb arrels profundes i significatives

Un d'aquests noms tan únics és Artal, el qual té una presència exclusiva a Catalunya. Segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), només 54 homes a tot Espanya porten aquest nom i totes resideixen a Catalunya.

Estadística sobre el nom Artal d'INE

Aquest nom de nen prové de l'antic nom germànic Arthald, què significa “governant fort” o “valent”. És un nom que té una rica història i s'ha transmès a través de diverses generacions, encara que avui dia és poc comú.

Els nens que porten aquest nom solen ser percebuts com a individus forts, valents i amb coratge.

L'exclusivitat del nom Artal

Es tracta d'un nom força exclusiu, cosa que el converteix en una elecció atractiva per als pares que en busquen un d'especial i únic. A més, compta amb un significat profund i una història cultural molt rica. Els nens que portin aquest nom destacaran davant dels altres.

És tan poc comú que no hi ha gaires celebritats conegudes sota el nom d'Artal, però la realitat és que ha aparegut a la història a través de figures importants. Per exemple, destaca el noble aragonès, Artal de Luna, del segle XIII. Reconegut per la seva valentia i lideratge a les batalles de l'època.

Muntatge de fotos de la panxa d'una dona embarassada de perfil i, al costat, la imatge d'un bebè nounat als braços

Un nom que ressona amb força a Catalunya

És un nom que, tot i ser poc comú, ressona amb força a la cultura catalana. El seu ús exclusiu en aquesta regió reforça la identitat cultural i les tradicions de Catalunya. Per tant, és l'opció perfecta per a aquells pares que desitgen un home amb llegat històric.

Si cerques un nom per a nen, que sigui original, significatiu i a més que sigui català, aquest és el teu nom. Amb tan sols 54 persones a tot el país portant-lo, el teu fill destacarà davant de la resta.

➡️ Actualitat

Més notícies: