Fotomuntatge d´un gos passejant i un policia donant l´alt
ACTUALITAT

La raó per la qual han multat amb 12.000 € la propietària d'un gos a Catalunya

L'Ajuntament de Calafell subratlla la necessitat de portar els gossos de races perilloses amb morrió i corretja

Aquests dies s'ha generat un gran enrenou a Calafell (Tarragona). I tot arran d'una sanció imposada per l'ajuntament.

Un incident que està relacionat amb les normatives de tinença de mascotes potencialment perilloses. Aquestes multes no només afecten el propietari del gos, també la persona encarregada de passejar-lo.

El motiu de la sanció

Al juny de l'any passat es va denunciar un gos de raça American Bully, considerada potencialment perillosa. I la raó és que l'animal caminava pel carrer sense morrió i sense corretja —cosa que és obligatòria per llei a Catalunya—, segons recull el Diari de Tarragona.

L'incident es va agreujar quan el gos en va atacar un altre que passejava per aquest mateix carrer. En ser interceptats tant la propietària com el passejador del gos, no van poder mostrar la documentació necessària que exigeixi la normativa.

Muntatge de fotos de primer pla d'un gos i, al costat, un policia local d'esquena

Entre els documents hi mancaven el certificat de capacitat per manejar gossos de races potencialment perilloses, l'assegurança de responsabilitat civil, la llicència municipal de tinença i la cartilla sanitària de l'animal.

L'Ajuntament de Calafell ha proposat imposar una multa de 9.200 € a la propietària del gos. I una altra de 3.000 € a la persona encarregada de passejar l'animal.

A Catalunya, la tinença de gossos de races considerades potencialment perilloses exigeix complir diferents normatives. L'incompliment d'aquestes normes pot acabar en diverses sancions com les esmentades anteriorment. Ja que aquestes normatives estan creades per a la seguretat pública i la protecció davant d'altres animals.

Tot i que no és sorprenent que aquesta propietària no tingués els papers en regla, perquè són molts els amos d'animals d'aquest tipus que no tenen tota la documentació necessària.

Dos agents de la Policia Nacional d'esquena

Detalls de la sanció i possibilitat de reducció

La proposta d'aquesta multa es debatrà al pròxim ple de l'ajuntament. Tot i això, hi ha possibilitat de reduir la sanció.

Si el propietari reconeix la seva responsabilitat, pot obtenir una rebaixa del 20%. A més, si fa el pagament voluntari de la sanció abans de la resolució definitiva, rebrà un altre 20% de descompte. No obstant això, la sanció pot ser recorreguda tant al jutjat com al mateix ajuntament.

Cal destacar que el desconeixement d'aquestes lleis no t'eximeix de complir-les. Els propietaris de gossos d'aquest tipus han d'estar informats i preparats degudament per evitar situacions que puguin posar en risc la comunitat.

➡️ Actualitat

Més notícies: