Muntatge d'una nena somrient amb cues recolzada en una taula amb les mans a la cara i una joguina de zebra i una dona amb les mans a la cara i samarreta rosa
ACTUALITAT

El nom de 7 lletres que té un significat especial: el tenen 80 nenes a Espanya

Roselia és un dels noms de nena més especials del país i, fins ara, poques famílies l'han escollit pel seu nadó

Hi ha un nom de nena que només el tenen 80 persones a Espanya. Es tracta d'un nom especial, que no se sent gaire, però que té un significat bonic. Una opció única per als pares que estiguin buscant un nom molt original per a la seva nena.

Roselia no és un nom de nena qualsevol. Es diu que les persones amb aquest nom són alegres, simpàtiques i amables. També que els agrada destacar en tot allò que fan i que quan ho fan són perseverants.

El seu significat és igual d'especial, ja que es tradueix com a garlanda de roses, rosa o festival de les roses. I, com es pot deduir, té dues variants: Rosa i Rosalia.

Muntatge de fotos d'un nadó dormint i, al costat, una dona amb els polzes a dalt i amb rostre somrient

Un nom de nena poc comú a Espanya

El seu origen prové del llatí i el seu ús a Espanya està força localitzat. Concretament, a la zona d'Espanya on més es posa és a València, seguit d'Alacant, Madrid i Barcelona.

A les nenes que es diuen Roselia els hi encanta assolir els seus objectius, per la qual cosa no deixaran de lluitar fins que els aconsegueixin. El santoral se celebra el 23 d'agost, dia de Santa Rosa de Lima.

La majoria de teories apunten que Roselia prové del llatí. Tot i això, n'hi ha d'altres que asseguren que es tracta de la unió de Rosa i Lia. Paral·lelament, també s'ha considerat que podria ser una variant del nom francès Rocelin.

Sigui com sigui, la veritat és que a Espanya no és habitual trobar-se amb una nena que porti aquest nom. Per això la seva originalitat el fa encara més especial.

Captura de l'INE del mapa d'Espanya amb les províncies marcades amb el nom de Rosella

Un nom de nena únic a Catalunya

De fet, actualment ja hi ha noms poc comuns que comencen a sonar amb força. Un exemple és el de Vinyet.

Vinyet és un nom de nena que acostuma a posar-se només a Catalunya. No és comú trobar-se amb alguna nena que es digui així a la resta d'Espanya, per la qual cosa la seva localització està molt acotada. Vinyet prové de la paraula catalana vinya.

Aquest terme s'associa tradicionalment amb la fertilitat, la naturalesa i la prosperitat. Elements profundament arrelats a la cultura vinícola de Catalunya. Escollir un nom per a una nena no és una tasca fàcil, ja que forma part d'una identitat que perdurarà per a tota la vida.

➡️ Actualitat

Més notícies: