Muntatge de fotos d'una persona sorpresa i, de fons, una mare fent un petó al fill nadó
ACTUALITAT

El bonic nom de 5 lletres que triomfa a Catalunya: serveix per a nen i per a nena

Hi ha un nom unisex que està guanyant popularitat a Espanya, però triomfa especialment a Catalunya

Els pares, cada cop més, busquen trencar amb la tradició i opten per noms originals per als seus fills. Així que l'elecció del nom d'un nadó s'ha convertit en una declaració d'identitat i un acte de creativitat.

Els noms originals s'han convertit en una manera de destacar i permeten que una persona compti amb una marca personal des que neix. En els darrers anys, ha crescut la tendència d'escollir noms neutres pel que fa al gènere. I un dels noms que serveixen per a nen i per a nena, i que està triomfant darrerament a Catalunya, és Sasha.

Muntatge de fotos d'un nadó als braços i, al costat, una dona amb cara feliç

El bonic significat de Sasha

La seva suau sonoritat i la seva neutralitat han fet que Sasha sigui tota una joia especial, tradicionalment reservada per a uns quants. No obstant això, en els darrers anys, aquest nom ha començat a emergir i a guanyar popularitat, especialment entre els pares que en busquen un que sigui distintiu per als seus fills.

Sasha prové del rus, on s'utilitza com un diminutiu d'Aleksandr per als homes i Aleksandra per a les dones. Aquests noms russos, al seu torn, tenen arrels en el nom grec Alexandros (Ἀλέξανδρος). Una paraula grega que està composta per “alèxō”, que significa “protegir” o “defensar”, i “andròs”, que significa “home”.

Sasha està lligat al significat de “protector” i “defensor”. Aquest simbolisme està vinculat al llegat del nom Alexander, un dels noms més il·lustres de la història, conegut per figures històriques com Alexandre el Gran, famós per les seves habilitats estratègiques i lideratge militar.

Muntatge de fotos d'un nadó dormint i, al costat, una dona amb els polzes a dalt i amb rostre somrient

Les persones anomenades Sasha solen ser vistes com a carismàtiques i plenes d'energia. Són conegudes per la seva independència i capacitat per liderar.

A més, Sasha, com que és un nom unisex, no es limita a un sol gènere, cosa que el fa especialment atractiu. Aquest caràcter neutre pel que fa al gènere permet que Sasha sigui una elecció flexible i moderna per als pares que busquen un nom actual.

Actualment, a Espanya només hi ha 350 nens que tenen aquest nom i 313 dones. L'edat mitjana és d'11,8 anys i la d'elles 15,7. Unes dades que demostren que és un nom molt original al nostre país.

La majoria de les persones que es diuen Sasha al nostre país es concentren a Catalunya i a la Comunitat Valenciana. Tot i que també té presència a Saragossa i a algunes zones d'Andalusia com Màlaga, Cadis i Sevilla.

➡️ Actualitat

Més notícies: