‘No sap en quin any viu’: Una dona esclata després de rebre una multa a Catalunya
La implicada és mare d'una persona amb mobilitat reduïda que ha estat víctima d'una injusta sanció a Terrassa
La nostra societat s'ha anat adaptant en els darrers temps als grups de població més vulnerables que, per la seva condició, tenen dret a gaudir de certs avantatges. Entre aquests hi ha la targeta d'aparcament per a persones amb discapacitat i mobilitat reduïda de la Generalitat de Catalunya. Un dels beneficis que atorga és la possibilitat d'aparcar el vehicle als estacionaments de pagament regulats de forma totalment gratuïta.
En general, aquesta targeta caduca cada deu anys i ha d'estar vigent per poder gaudir d'aquest dret. Això últim és ben sabut pels seus usuaris, que procuren tenir-la sempre en regla per evitar contratemps. Tot i això, segons una veïna del municipi de Terrassa, això no li ha servit per deslliurar-se d'una multa i ho ha denunciat a través de les xarxes.
La injusta multa a Terrassa
La perjudicada és Pilar Duque, mare d'una persona amb mobilitat reduïda. Després de ser víctima d'una injustícia, ha realitzat una publicació a X mostrant el rebut d'aquesta multa, donant visibilitat al cas.
A la notificació s'exposa el motiu de la sanció, “estacionar en zona regulada per parquímetre sense el tiquet d'autorització”. A banda, es pot apreciar la següent frase escrita a mà: “targeta de discapacitat caducada”.
La usuària s'ha dirigit a l'Ajuntament de Terrassa com a presumptes responsables de l'actuació. “Podeu dir a l'agent ter607 que no sap en quin any viu?”, ha preguntat irònicament. Tot seguit, ha afegit que l'ha denunciat “per tenir la targeta de discapacitat caducada, quan caduca el 30 de desembre del 2024”.
Finalment, ha aprofitat per “recordar-lo que es tracta de la “targeta de mobilitat reduïda””. “Una vergonya, un recurs més!”, ha conclòs indignada per la situació.
En resposta a la seva pròpia publicació, Duque ha assenyalat que “si volen fer bé la seva feina, que denunciïn tots els vehicles que estacionen indegudament a les places de mobilitat reduïda”. Tot seguit, ha tornat a esmentar el consistori de la ciutat i el seu alcalde.
Les reaccions dels usuaris a la denúncia
El post s'ha tornat viral ràpidament i ha obtingut diverses respostes d'altres usuaris. En general, l'animen a presentar un recurs. Al que ella ha respost: “ara em toca a mi presentar un recurs, un despropòsit, quan ja tinc prou feina”.
“Porto cinc recursos administratius en diverses matèries per temes de discapacitat. No m'havia estrenat mai amb sancions de trànsit”, ha explicat. També ha comunicat que “demà augmentaré la xifra a un recurs judicial i a set administratius: un contra la denúncia d'estacionament i un altre contra l'agent”.
Un altre usuari li ha indicat que “els vigilants de la zona blava de Terrassa no són policies, ni tan sols són treballadors municipals”. De fet, com es pot apreciar a la notificació, la responsabilitat recau sobre Egarvia SA, una empresa privada. Tot i això, Duque ha informat que es tracta d'“una empresa pública, sotmesa al dret administratiu en l'exercici d'aquestes funcions” a aquest i altres internautes.
Finalment, n'hi ha que l'acusen de no disposar d'aquest dret i que només poden estacionar a les places habilitades per a persones amb mobilitat reduïda. En resposta a això, ha citat l'article del BOE que recull aquesta normativa aplicable a tot el territori espanyol.
El cas ja ha estat resolt
Finalment, després de presentar el recurs, la implicada ha sortit justament impune. “Amb la revisió de l'expedient i de les fotografies s'ha constatat la improcedència de la denúncia, i en conseqüència, la seva nul·litat”, ha confirmat.
Mitjançant un altre post a la mateixa xarxa social, ho ha fet saber i ha celebrat que es tracta de “la denúncia més curta de la història”. A més, ha reconegut que un error ho pot tenir qualsevol.
Però la seva condició de mare d'un noi amb discapacitat comporta anar sempre amb la toga posada. “Vull ser sa mare, no la seva advocada”, ha afegit abans d'agrair el suport que ha rebut.
Més notícies: