Muntatge d'escola a Hostalets de Balanyà i cercle amb mà agafant ganivet a l'esquena

ACTUALITAT

Una nena de 12 anys porta un ganivet i ho mostra a una escola catalana

La nena ha estat expulsada del centre i el cas ha estat derivat a la Fiscalia de Menors després de la denúncia de la família del nen amenaçat

Una alumna de 12 anys d'Hostalets de Balenyà (Barcelona) ha estat expulsada de l'Institut Escola Carles Capdevila per mostrar un ganivet a un altre alumne durant una disputa. Els fets es van produir al voltant de les 8.30 h del dimecres 10 de gener. Els individus implicats eren al costat d'un grup d'alumnes d'entre 10 i 12 anys que es trobava davant del centre.

Davant l'amenaça, el nen va córrer cap al guàrdia municipal que s'encarregava de regular el trànsit per demanar ajuda. Aquest es va dirigir cap a la nena, requisant-li l'arma i un altre ganivet que portava dins de la motxilla i la va portar al despatx del director.

Tot i el succés, tal com detalla l'alcalde del municipi, Carles Valls, no hi va haver cap contacte físic. A més, apunta que la nena estava més “espantada” que una altra cosa i va col·laborar en tot moment i que va mostrar penediment. També afegeix que han volgut portar el tema de manera discreta, ja que implica a menors d'edat.

El cas s'ha traslladat a la Fiscalia de Menors

Des de la direcció del centre han assegurat que es tracta d'un “cas aïllat” i que, tot i passar fora del recinte, ho gestionen com si hagués tingut lloc dins d'aquest. Alhora, des del Departament d'Educació han posat a la disposició del centre educatiu l'atenció de professionals de la Unitat de Suport a l'Alumnat en Situació de Violència (USAV).

La família del menor amenaçat ha interposat una denúncia a la comissaria dels Mossos d'Esquadra, els quals han traslladat el cas a la Fiscalia de Menors perquè se'n faci càrrec. També s'han posat en contacte amb l'escola per fer una tasca d'assessorament.

➡️ Actualitat

Més notícies: