El Barri jueu de barcelona i una imatge d'una porta que posa propera obertura
ACTUALITAT

El negoci de tota la vida de Barcelona que desapareix: el converteixen en un gimnàs

L'antiga serralleria de Joan Balaciart, un negoci emblemàtic de Barcelona, es convertirà en un gimnàs després de diversos anys tancada

Ja fa uns quants anys que aquest negoci emblemàtic de Barcelona va tancar les portes. L'antiga serralleria de Joan Balaciart ha donat pas a un nou capítol en la seva història, convertint-se pròximament en un gimnàs. Els veïns de Barcelona es pregunten si el nou estil saludable de la ciutat influirà en icones tan importants com aquesta serralleria de gairebé un segle d'antiguitat.

Va ser el 1929 quan aquest negoci de Barcelona obria les portes per primera vegada. Durant dècades, la serralleria es va anar guanyant a poc a poc el cor dels veïns del barri de Gràcia, a més d'una reputació considerable. Joan Balaciart va ser conegut per tot Barcelona no únicament per la serralleria, sinó també per tots els elements propis que van anar decorant la ciutat comtal.

Serralleria Joan Balaciart per dins on es pot veure tot el desordre

Aquest negoci de Barcelona té una gran història al darrere

El propietari d'aquest negoci barceloní va anar passant per tallers importants mestres de la forja fins a acabar convertint-se'n en un. A Barcelona es poden trobar moltes obres seves, com ara les reixes de la seu de la Caixa a Via Laietana o les del cinema Coliseu. Era un virtuós del ferro i va arribar a col·laborar amb genis com Puig i Cadafach o Pere Falqués al projecte dels fanals del passeig de Gràcia.

El negoci que porta el seu nom, la serralleria, encara es troba al carrer Pi i Margall de Barcelona, encara que per poc temps. És fàcil identificar-ho; només cal veure els dracs forjats a la porta i a la teulada i les filigranes dels balcons. Expliquen que aquí va ser traslladat quan els veïns es van queixar del soroll que es generava al taller anterior.

Porta serralleria amb un cartell de propera obertura del gimnàs

Els veïns demanen que es conservi la porta

Actualment, el local era un museu on es conservava tot el que ell va deixar quan va morir el 1994. Tot i que sembla que d'aquí poc el museu i la vida d'aquest icònic serraller quedarà enrere. Els veïns de la zona l'únic que volen és que es conservi la porta, el balcó i el drac tan característic del lloc.

Ara com ara, les autoritats no han desmentit ni confirmat que això passi.

➡️ Actualitat

Més notícies: