Fotomuntatge amb una imatge de fons d´una mà amb un boli assenyalant un dia en un calendari i una rodona vermella d´una xinxeta apuntant a un dia

ACTUALITAT

Quants festius queden per endavant a Catalunya, segons el calendari laboral del 2024?

Catalunya encara té festius pendents, segons els dies marcats al calendari laboral d'aquest 2024

Les vacances de Setmana Santa ja han arribat al final. Aquest dimarts passat, tocava tornar a la rutina. I segur que ja estaves pensant en quins són els dies festius següents que marca el calendari laboral a Catalunya.

Si és així, estàs d'enhorabona, perquè queden diversos dies festius al calendari de 2024 que encara podem gaudir. Cada any, es fixen 15 festius, 13 dels quals són comuns a Catalunya, més dos que afegeixen els ajuntaments de cada ciutat per a la celebració de les festes locals.

Tots els festius que queden a Catalunya després de Setmana Santa

Catalunya gaudeix de 13 dies festius al calendari laboral del 2024, aprovats pel Departament d'Empresa i Treball. Tot i que, en trobar-nos al quart mes del calendari, ja n'han passat alguns, com l'1 de gener (Any Nou), 6 de gener (Reis), 29 de març (Divendres Sant) i 1 d'abril (Dilluns de Pasqua).

  • Dia del Treball: 1 de maig (dimecres)
  • Sant Joan: 24 de juny (dilluns)
  • L'Assumpció: 15 d'agost (dijous)
  • Diada de Catalunya: 11 de setembre (dimecres)
  • Festa Nacional d'Espanya: 12 d'octubre (dissabte)
  • Tots Sants: 1 de novembre (divendres)
  • Dia de la Constitució: 6 de desembre (divendres)
  • Nadal: 25 de desembre (dimecres)
  • Sant Esteve: 26 de desembre (dijous)

D'aquesta manera, el pròxim dia festiu a Catalunya que podrem gaudir serà el dimecres 1 de maig, amb motiu del Dia del Treball. Tot i això, en aquesta llista d'aquests festius, hem de treure la Immaculada, el 8 de desembre, que aquest 2024 caurà en diumenge i, per tant, es perd.

Els dies festius locals de cada província a Catalunya

D'altra banda, també cal tenir en compte que cada ciutat té els seus festius locals. En el cas de Barcelona, el pròxim dilluns 20 de maig se celebrarà la Segona Pasqua. També serà festiu a Barcelona el 24 de setembre, que cau dimarts, amb motiu de les festes de la Mercè.

A Girona, serà festiu el dijous 25 de juliol, dia de Sant Jaume, i el dimarts 29 d'octubre, amb motiu de les festes de Sant Narcís.

Pel que fa a Lleida, el pròxim dia festiu local serà el dissabte 11 de maig, Sant Anastasi. Després, el segon caurà en dilluns 30 de setembre, per Sant Miquel.

En el cas de Tarragona, els festius locals cauran el dilluns 19 d'agost, per Sant Magí, i el dilluns 23 de setembre, per la celebració de Santa Tecla.

➡️ Actualitat

Més notícies: