Fotomuntatge amb una imatge de fons de Barcelona i una rodona vermella amb el Museu Marítim de Barcelona
ACTUALITAT

Els 10 museus que pots visitar de franc a Barcelona

Aquests són els deu museus que pots visitar de manera completament gratuïta i sense pagar entrada a la ciutat de Barcelona

Si no tenies cap pla per a aquest cap de setmana, estàs d'enhorabona. Sovint ens costa decidir què fer als nostres dies lliures. Anar al cinema, anar a dinar o a sopar en algun restaurant...

Tot i això, si vols optar per un pla completament gratuït, avui et proposem visitar algun dels museus que t'ofereix la ciutat de Barcelona. I és que no hauràs de pagar res perquè les deu opcions que et portem són totes d'entrada lliure.

Aquests són els 10 museus que pots visitar de franc a Barcelona

Barcelona compta amb una infinitat de museus repartits per tota la ciutat. No obstant això, sabies que alguns són totalment gratuïts?

Avui et proposem deu opcions de museus ubicats a la ciutat comtal que podràs visitar sense necessitat de gastar-te ni un euro.

1. Museu Nacional de les Arts de Catalunya

Aquest primer museu, construït amb motiu de l'Exposició Internacional del 1929, destaca per conservar els artistes més representatius del moviment modernista català. Així com la millor col·lecció de pintura mural romànica o grans obres dels pintors renaixentistes i del Barroc.

Es troba al Palau Nacional, al parc de Montjuïc. Podràs entrar de forma totalment lliure tots els dissabtes a partir de les 15.00, els primers diumenges de mes i en jornades de portes obertes. Tot i això, sempre cal reservar a través de la seva web.

2. Museu Marítim de Barcelona

Aquest museu està dedicat a la cultura marítima de Catalunya, a la seva difusió i interpretació. Destaca, a més, perquè és un dels edificis d'art gòtic civil que millor es conserva del món.

Se situa al peu de la muntanya de Montjuïc, a l'avinguda de les Drassanes, número 1. És gratis si el visites diumenge a partir de les 15:00.

3. Centre de la Cultura Contemporània

Aquest museu, que anteriorment era un monestir medieval, és un dels més visitats de tot Barcelona. Es va convertir en un centre de cultura el 1994, tot i que va conservar part de la seva anterior estructura.

En aquest centre, a més d'acollir diferents exposicions, festivals, concerts i debats, podràs trobar diferents facetes artístiques, com ara literatura, arts visuals i escèniques, música, cinema, etc.

Pots visitar-lo gratuïtament els diumenges de 15:00 a 20:00, encara que amb aforament limitat. També podràs entrar de forma lliure alguns dies especials, com el Dia Internacional dels Museus, la Nit dels Museus o durant les festes de la Mercè. Tot i ser gratuït en aquests dies, cal reservar amb anterioritat a través de la seva pàgina web.

4. Museu de la Història de Barcelona

El Museu de la Història de Barcelona, com el seu nom indica, repassa tota la història de la ciutat des dels inicis fins als nostres dies. Al museu, situat a la plaça del Rei, hi ha tot el patrimoni històric de la ciutat comtal.

És gratis el primer diumenge de cada mes de 10:00 a 20:00. La resta de diumenges, només a partir de les tres de la tarda.

5. Museu de la Música

Si el que t'agrada és la música, aquest és el teu museu ideal. Aquest, que es considera com un dels fons musicals més importants de tot el país, acull més de 2.000 instruments musicals i 10.000 documents sonors.

S'ubica al carrer de Lepant, número 150. Si vols entrar-hi lliurement, haurà de ser un diumenge a partir de les tres de la tarda. També podràs entrar de franc els dijous de 18:00 a 21:00 i tots els diumenges de principi de mes durant tot el dia.

6. Museu de Picasso

Si ets fan de Picasso, enhorabona. Perquè Barcelona compta amb un museu sencer dedicat a la seva figura i als seus quadres. S'hi troben fins a 5 000 peces del pintor, elaborades a diverses ciutats d'Espanya.

El museu va ser creat pel mateix Picasso. Tot i que finalment havia de ser col·locat a Màlaga, Barcelona ha estat el destí final dels quadres del cèlebre artista.

Aquest se situa al carrer Montcada, 15-23. És gratuït els dijous a la tarda a partir de les 16:00 i el primer diumenge de cada mes. També durant les jornades de portes obertes, els dies 12 i 13 de febrer, 17 de maig, 24 de setembre i del 18 al 20 de desembre.

7. Museu de les Cultures del Món

Aquest museu està dedicat a totes les cultures del planeta. El seu objectiu és, precisament, preservar, a més de documentar i difondre, tot el patrimoni relacionat amb les cultures del món.

Es va fundar al segle passat, amb dos museus independents. Primer, el Museu de les Indústries i Arts Populars, l'any 1942. Després, el Museu Etnològic i Colonial el 1949.

Es troba al carrer de Montcada, 12, 14 i al passeig de Santa Madrona, número 16. Pots entrar gratis tots els diumenges entre les 15:00 i les 19:30, i també el primer diumenge de cada mes de 10:00 a 19:30.

8. Museu Frederic Mares

Es tracta d'un dels museus considerats més importants del país pel que fa a l'escultura. I és que s'hi emmarca una de les col·leccions més importants de l'escultura d'Espanya entre el segle XII al XIX. A més, encara conserva algunes de les col·leccions d'escultura hispànica del fundador, Frederic Mares.

Es troba ubicat a l'antic Palau Reial dels Comtes de Barcelona, a la plaça Sant Iu. Si vols visitar-lo de forma gratuïta, hauràs d'anar algun diumenge a partir de les 15:00 o el primer diumenge de cada mes d'onze del matí a 20:00.

També tindràs l'entrada lliure alguns dies especials, com ara el 12 de febrer (Santa Eulàlia), Corpus, el 18 de maig (Dia Internacional dels Museus) o el 24 de setembre (La Mercè).

9. Jardí Botànic Històric de Barcelona

Aquest museu, obert el 1930, compta amb alguns dels tresors botànics i de jardineria de Barcelona. Se situa dins de dos forats procedents d'antigues pedreres. El 2003 va reobrir les portes al públic, després de ser tancat el 1986.

Està darrere del Museu Nacional d'Art de Catalunya, on hi ha la Foixarda de Montjuïc. Concretament, a l'avinguda dels Montanyans, número 26. Aquest és gratuït cada dia de l'any.

10. Museu del disseny

Aquest darrer museu està dedicat, com indica el seu nom, al disseny i a la moda. Inaugurat l'any 2014, podràs trobar aquí tot el patrimoni i col·leccions relacionades amb el disseny de Barcelona.

Se situa a la plaça de les Glòries Catalanes, número 37-38. Es pot entrar sense pagar res tots els diumenges a la tarda, de 15:00 a 20:00. També cada primer diumenge de mes i durant les jornades de portes obertes, que se celebren el 12 de febrer, per Santa Eulàlia, i el 24 de setembre, amb motiu de les festes de la Mercè.