Muntatge d'una fàbrica de Campofrío en blanc i negre i un llaç negre

ACTUALITAT

Mor Sonsoles, la filla dels fundadors de Campofrío que tenia síndrome de Down

Va ser la inspiració dels seus pares per crear la coneguda fundació que ajuda els fills dels empleats amb discapacitat

Sónsoles Ballvé Llantero, un dels set fills del matrimoni fundador de l'empresa Campofrío, ha mort a Madrid. La dona, que va néixer amb síndrome de Down, va ser la font d'inspiració dels seus pares per crear la fundació que porta el seu nom, on s'atenen i es protegeixen els fills dels empleats amb discapacitat.

Els propietaris d'aquesta coneguda empresa càrnia van sentir amor a primera vista per la seva petita, a qui no han deixat de cuidar ni en els darrers moments. Ara aquesta fundació, amb 40 anys de trajectòria, també ha engegat el centre de dia per a nens, que està situat al carrer de Burgos que porta el nom de Sonsoles.

Mor Sonsoles Ballvé, filla dels fundadors de Campofrío

Va ser a principi de mes quan es produïa la trista notícia. Sónsoles Ballvé Llantero moria a Madrid deixant un llegat significatiu en l'àmbit de la inclusió. Filla d'Eulalia Lantero i José Luis Ballvé, destacava per la seva inspiradora personalitat sent síndrome de Down.

Ara, la seva partida ha avivat l'atenció sobre la fundació que porta el seu nom, una entitat dedicada a l'atenció i la protecció dels fills d'empleats amb discapacitats. Aquesta organització no només ofereix suport directe a través de centres educatius, orientació escolar i serveis de rehabilitació, sinó que també facilita beques universitàries i altres ajudes per al desenvolupament acadèmic dels nens i les seves famílies.

Un carrer amb el seu nom

En reconeixement de la seva tasca, l'ajuntament de Burgos, seu de Campofrío, ha honrat la seva memòria anomenant un carrer com Sonsoles Ballvé, on hi ha ubicat un centre de dia per a nens desafavorits que també és gestionat per la fundació. Creada el 1974, aquesta iniciativa solidària també té com a comesa la creació o suport a residències i centres de jubilació, infraestructures esportives i activitats culturals.

Tot i això, malgrat la seva excel·lent trajectòria empresarial, recordem que el 2014 Campofrío va patir una devastadora pèrdua quan un incendi va reduir a cendres les seves instal·lacions. 

Després d'onze dies de treball, l'empresa es va recuperar amb la construcció d'una nova planta, esdeveniment que va comptar amb la visita del rei Felip i la inauguració per part del llavors president del govern, Mariano Rajoy.

A més de tots els seus èxits, Campofrío és conegut pels seus entranyables anuncis nadalencs, dels quals la seva espera ja s'ha tornat tota una tradició. En aquesta publicitat, reconeguda per reunir celebritats, honoren figures icòniques mentre que narren històries personals que fomenten la unió i els missatges de caràcter social.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Tot un llegat de solidaritat, que a més de veure'l a la fundació Sónsoles Ballvé, es pot apreciar a l'activitat diària d'aquesta empresa familiar.