Muntatge de fotos amb una imatge de Ventura Pons a una oficina en blanc i negre i un cercle blanc amb un llaç negre
ACTUALITAT

Mor el cineasta Ventura Pons als 78 anys

Aquest dilluns 8 de gener, el director de cinema, guionista i productor català, Ventura Pons, ha mort als 78 anys

Aquest dilluns 8 de gener, el director de cinema, guionista i productor català, Ventura Pons, ha mort. Segons s'ha publicat, el director ha mort als 78 anys. Tot i això, fins ara, no ha transcendit la causa de la mort de Ventura Pons. Així ho ha anunciat l'Acadèmia del Cinema Català.

"Aquesta tarda ens ha deixat a Barcelona el director, productor i guionista Ventura Pons. Premi Gaudí d'Honor - Miquel Porter 2015, un dels cineastes més importants del nostre país i que més ha fet pel cinema català i en català", ha comunicat a través de X, abans Twitter.

El cert és que Ventura Pons gaudia d'una àmplia trajectòria professional. Va ser director d'una trentena de pel·lícules. Convertint-se així, en un dels cineastes més prolífics en llengua catalana. A més, l'any 1985 va fundar la seva productora de cinema Els Films de la Rambla S. A.

Com hem dit, la seva carrera al món del cinema està composta per 32 pel·lícules. Amb la participació a més de 810 festivals. També va adaptar textos d'autors com Josep Maria Benet i Jornet, Sergi Belbel i Lluís-Anton Baulenas, entre molts altres. I va dirigir una desena d'obres teatrals.

A més a més, va ser distingit amb la Creu de Sant Jordi, el Premi Nacional de Cinema i el Gaudí d'Honor de l'Acadèmia del Cinema Català.

Les xarxes lamenten la mort de Ventura Pons

En conèixer-se la trista notícia de la mort de Ventura Pons, han estat molts companys els que han lamentat la seva mort. Ho han fet públicament a través de les xarxes socials. Una d'elles ha estat Isona Passola, que no ha volgut perdre l'oportunitat d'acomiadar-se del seu company de professió.

"Avui ens deixa Ventura Pons, cineasta prolífic i compromès en l'adreçament d'una cinematografia catalana i en català. Exhibidor dels Cinemes Texas de Barcelona. Premiat d'honor de l'Acadèmia del Cinema Català. Adeu Ventura, gràcies! DEP", ha compartit la directora de cinema.

D'aquesta manera, la mort de Ventura Pons suposa un gran buit al món del cinema català. Tot i això, les seves obres ja formen part de la nostra història.