Muntatge de fotos d'un plànol general de Barcelona i al costat una imatge de la Cartoixa d'Escaladei amb una dona amb cara de sorpresa
ACTUALITAT

El monestir més èpic de Catalunya és més a prop de Barcelona del que creus

Descobreix un dels tresors ocults del Priorat: la Cartoixa d'Escaladei, la qual va ser construïda al segle XII

Entre arbres i camps de vinyes, hi ha un dels edificis més emblemàtics del Priorat: la Cartoixa d'Escaladei. Construïda al segle XII a la localitat d'Escaladei, la Cartoixa suposa una parada obligatòria per a tots els turistes de la zona. I és que es tracta, ni més ni menys, que del primer monestir de l'Orde dels Cartoixans a la península Ibèrica.

L'edifici, ubicat al cor de la Serra del Montsant, us convida a descobrir el dia a dia dels monjos que hi van viure. Els visitants es poden passejar per les ruïnes del que en el seu moment van ser l'església, el refectori i tres claustres. En una de les cel·les, la més ben conservada, s'hi pot veure una reconstrucció de l'època, amb mobiliari i utensilis propis de la vida monàstica.

A aproximadament dues hores de Barcelona, la Cartoixa d'Escaladei ofereix una escapada màgica en un entorn de somni. L'entrada té un preu de 5 €, encara que és gratuïta el darrer dimarts de cada mes entre l'1 d'octubre i el 30 de juny. Però, si el que vols és nodrir-te al màxim de la història de la Cartoixa, existeix l'opció de programar visites guiades per 9 €.

Muntatge de dues fotos del monestir Cartoixa d'Escaladei

La Cartoixa d'Escaladei: un refugi espiritual a terra de vinyes

A més de l'obligada visita a la Cartoixa d'Escaladei, els més aventurers poden optar per moltes activitats als voltants del monestir. La Serra del Montsant ofereix diverses rutes de senderisme amb les quals et pots perdre en plena natura i delectar-te amb els seus paisatges característics. No podem oblidar-nos de l'oferta enològica de la zona, sent el Priorat una de les Denominacions d'Origen vinícoles més populars del país.

La mateixa localitat d'Escaladei compta amb un celler, Cellers Scala Dei, que ofereix visites a l'espai i tasts de vins. Sempre és bona idea començar o acabar una escapada provant els productes més típics de la zona. I, si decidiu allunyar-vos una mica del monestir, l'oferta enològica i gastronòmica augmenta exponencialment.

Com a curiositat, el nom del municipi on es troba la Cartoixa té el seu origen en una famosa llegenda del Priorat. Diuen que va rebre el nom d'Escaladei perquè un pastor va somiar que uns àngels pujaven al cel per una escala recolzada en un arbre. D'aquí va sorgir “Scala Dei”, que en llatí vol dir “escala de Déu”, un nom ideal per a un lloc on les muntanyes s'alcen cap al cel, creant un imaginari celestial.

➡️ Actualitat

Més notícies: