Sala de concerts amb una il·luminació vermella i al final un escenari amb micròfons, una bateria i guitarres
ACTUALITAT

Una mítica sala de concerts i de festa de Barcelona està a la venda

Una emblemàtica sala de concerts de Barcelona tancarà les portes l'any vinent tal com la coneixíem

L'emblemàtica sala de concerts Sidecar , ubicada a la plaça Reial de Barcelona, tancarà les portes tal com la coneixem el 31 de gener. Després de 41 anys d'ininterrompuda història musical, el fundador i director des del 1982, Roberto Tierz, ha decidit retirar-se.

Aquesta decisió donarà pas a nous amos que transformaran el lloc en una cocteleria, mantenint, almenys ara com ara, la seva tradició d'oferir actuacions en viu.

Adeu a la sala Sidecar tal com la coneixíem

El nom "Sidecar" podria desaparèixer, ja que els nous propietaris consideren que el seu so és massa associat al rock.

Tot i això, Tierz ha aconseguit assegurar dues demandes fonamentals. La nova gestió continuarà oferint concerts i la plantilla actual de 24 persones conservarà els llocs de treball.

Durant les darreres quatre dècades, Sidecar ha estat l'escenari dels primers passos de nombrosos artistes locals, així com el lloc on bandes de renom internacional. Nick Lowe , Beach House , Manu Chao , New York Dolls , Alex Chilton , The National i Pete Doherty , han deixat la seva empremta a l'emblemàtica sala.

Amb capacitat per al voltant de 200 persones, la sala ha estat un pilar essencial a l'escena musical de Barcelona. L'ajuntament el 2017 va reconèixer la sala amb una Medalla d'Honor.

La ubicació de Sidecar en un soterrani de la plaça Reial el converteix en un lloc cobejat. Roberto Tierz descriu com la “zona zero de la turistificació de Barcelona”.

Al llarg dels anys, hi ha hagut nombrosos pretendents interessats a aprofitar la seva llicència de discoteca que permet romandre obert fins a altes hores de la matinada. La manca de noves llicències per obrir locals ha portat en espera de l'oportunitat d'adquirir-ne un d'existent.

Curiositats de l´emblemàtica sala

Sidecar ha evolucionat al llarg dels anys i ha esdevingut un epicentre d'experiències nocturnes. Des dels seus orígens com a punt de trobada de la Sisena Flota Americana als anys 50 fins als seus dies com a escenari per a celebritats.

El local ha acollit artistes internacionals. Elijah Wood i Franz Ferdinand en són alguns exemples, així com Scarlett Johansson , que va gaudir de l'atmosfera única mentre rodava "Vicky Cristina Barcelona".

L'Antikaraoke, famós per les seves actuacions úniques, va comptar amb la participació de la icònica Carmen de Mairena . En un altre episodi peculiar, el local es va transformar en una platja efímera per a una passarel·la de banyadors dels anys 50.

El nou local

El nou propietari, responsable de l'èxit bar Sauvage al Born, es beneficiarà d'un lloguer potencialment més assequible que els estàndards de la zona.

Tot i la transformació en una cocteleria, el compromís inicial és mantenir la programació de concerts. Tot i així, queda per veure com evolucionarà l'essència musical del lloc sota la nova gestió.

El comiat oficial del Sidecar està programat per al 31 de gener del 2024, amb una festa de comiat que comptarà amb actuacions d'artistes encara per confirmar.

Mentre la incertesa envolta el futur del local, Roberto Tierz s'acomiada amb la tranquil·litat d'haver assegurat la continuïtat de la programació musical i l'estabilitat laboral de la plantilla.