Fotomuntatge d´una imatge d´una agent dels Mossos d´Esquadra d´esquena amb un cotxe patrulla al costat de fons i al capdavant una rodona vermella amb una persona subjectant diverses bosses de compra
ACTUALITAT

Els Mossos alerten del 'mètode de la sembra': el fan servir els lladres per Nadal

La policia catalana ha alertat del mètode que fan servir cada vegada més els delinqüents per robar durant aquestes festes de Nadal

Compte amb el nou mètode que s'han empescat els lladres per robar-te. Arriba l'època nadalenca, i amb ella també es dupliquen els robatoris, les estafes i els furts per part dels delinqüents.

Tot i que és una de les dates més alegres de l'any, els lladres no cessen la seva activitat. Ells saben molt bé que és època de moltes compres i d'un moviment constant de diners.

Els Mossos d'Esquadra no han dubtat, llavors, a alertar la població sobre que més fan servir els delinqüents aquest Nadal.

Es tracta d'una maniobra en què s'aprofiten d'una distracció momentània teva, després d'haver fet les teves compres al supermercat, per aconseguir totes les teves pertinences i objectes de valor.

Els Mossos alerten del 'mètode de la sembra'

Els delinqüents, malauradament, se les saben totes per robar-te. Aquesta vegada, els Mossos han alertat de l'anomenat 'mètode de la sembra'.

"Quan vagis de compres, no perdis mai de vista les teves pertinences", ha avisat la policia catalana a través del compte d'X (abans Twitter). "Ens continuen arribant denúncies relacionades amb el furt de la 'sembra', sobretot al pàrquing dels supermercats".

Els delinqüents el duen a terme per fer-se ràpidament amb els teus diners o els teus objectes de valor. "És una maniobra que fan servir els lladres en diferents modalitats per cometre furts", ha assegurat la policia catalana. Per això, no dubten a tractar de distreure't com sigui.

"Estigues alerta"

Aquest mètode de furt que fan servir els lladres sol tenir lloc al pàrquing d'algun supermercat. "Mentre estiguis guardant la compra al maleter o ja a punt de pujar al cotxe, per distreure't et faran creure que t'ha caigut un objecte a terra".

És llavors quan, informen els Mossos, els lladres aprofiten per obrir la porta del copilot i agafar la teva bossa de mà o qualsevol objecte de valor que hi poguessis haver deixat.

Per aquesta mateixa raó, la policia ha estat clara respecte a aquest mètode de furt dels delinqüents. "Estigues alerta. Sempre controla les teves pertinences i que no et distreguin", han advertit a la població.

Un mètode de robatori que, a causa de la proximitat d'aquestes festes nadalenques, es podria arribar a incrementar. Durant aquests dies, si tens previst fer algunes compres, vigila a l'hora de deixar-les al maleter del teu vehicle i evitaràs ser víctima d'aquest mètode tan utilitzat pels delinqüents.