Metro Barcelona amb una targeta T-metropolitana
ACTUALITAT

El metro de Barcelona implanta una nova targeta: a partir de quan i quin preu tindrà

La nova tarjeta per al metro de Barcelona comptarà amb la tecnologia ‘contactless’ i els usuaris que ja tenen el títol la rebran automàticament a casa

El metro de Barcelona té milers d'usuaris al dia. I aquests ara es podran beneficiar d'una nova targeta per moure's per Barcelona d'una manera més senzilla i sense necessitat d'anar renovant-la any rere any. Es tracta de la T-Metropolitana: descobreix quin preu tindrà i quan serà possible sol·licitar-la.

A partir de la setmana que ve, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) començarà a substituir la targeta rosa gratuïta, la targeta rosa reduïda (la T-4 de 10 viatges) i el passi d'acompanyant per aquesta nova targeta. Serà més moderna, facilitarà el fet de viatjar al metro de Barcelona i funcionarà amb tecnologia ‘contactless’, igual que ho fa la T-Mobilitat.

Metro parat a una andana de la L1 de Barcelona

El metro de Barcelona crea una targeta més resistent

La transició a aquesta T-metropolitana es donarà de manera progressiva a partir de la setmana que ve. Al llarg dels pròxims mesos, tots aquells usuaris que utilitzaven els tres anteriors títols rebran automàticament la nova targeta a casa.

Un cop la rebin ja estarà activada, així que podrà ser emprada directament. En cas que una persona tingués més d'una targeta associada, en rebria dues, una per cada títol que tingui.

La nova targeta serà vermella, molt més resistent i no caldrà renovar-la cada any. Amb ella es podran moure pels 36 municipis que conformen l'àrea metropolitana de Barcelona. La manera d'usar-la serà molt senzilla: només caldrà passar-la pel lector, com fan per validar-la els T-Mobilitat.

Targetes àrea metropolitana barcelona i les tres antigues

El preu de la nova targeta del metro de Barcelona

Els preus per a la nova targeta del metro de Barcelona seran els següents:

  • Targeta rosa gratuïta, T-Metropolitana: només s'hauran de pagar les despeses de gestió. El cost serà de 4,50 €, més una taxa anual de 5,90 €. Amb aquesta, es pot viatjar de manera il·limitada.
  • Passi d'acompanyant, T-Metropolitana: només s'hauran de pagar les despeses de gestió. El cost serà de 4,50 €, més una taxa anual de 5,90 €. Amb aquesta, l'acompanyant de la persona amb discapacitat pot viatjar de manera il·limitada.
  • Targeta rosa reduïda, T-Metropolitana: per utilitzar aquesta, cal carregar-la amb la T-4 de 10 viatges. El cost serà de 4,50 € i no caldrà pagar una taxa anual.

Si es vol sol·licitar, s'han d'emplenar els papers del formulari a través d'aquesta pàgina web o a l'ajuntament d'algun dels 36 municipis de l'àrea. Un cop completat el formulari, aquest s'haurà d'enviar per correu postal o mitjançant el formulari web de la mateixa pàgina.

➡️ Actualitat

Més notícies: