Vista aèria de la Sagrada Família a Barcelona amb una emoji somrient i un cercle borros al primer pla.
ACTUALITAT

Gir de 180 graus a Barcelona: el restaurant de més de 100 anys que torna a obrir

Els veïns podran tornar a gaudir de la gastronomia de tota la vida en un dels locals més mítics de la caputal catalana

Són molts els restaurants de Barcelona que han tancat les portes per sempre. Alguns d'ells mítics i amb una feina darrere que ha deixat una empremta irremeiable. Però, a vegades, la vida sorprèn i apareix amb bones notícies.

Aquest és l'exemple de l'anunci de la reobertura d'un mític restaurant de Barcelona. Es tracta del bar Versalles, ubicat al districte de Sant Andreu. El passat 1 de febrer va tornar a apujar la persiana després d'un tancament obligat a l'estiu de l'any passat.

Després de 114 anys d'història, l'establiment es va veure forçat a tancar a causa del preu elevat del lloguer, que va arribar als 10.000 euros. Ara, amb nous propietaris, el local conserva la seva essència històrica i modernista, reobrint com la braseria La Madurada Petit Versalles. El nou restaurant és una creació de la braseria La Madurada, que fins ara només comptava amb un local al districte d'Horta-Guinardó.

Una persona somrient cuina un tros de carn en una pedra calenta sobre una taula de fusta, amb plats i gots al voltant.

Un restaurant amb molta història a Barcelona

Aquest nou local ret homenatge als antics propietaris del bar. Tot això recuperant el nom de Petit Versailles, utilitzat des de la seva obertura el 1915, abans de ser canviat a Versalles durant la dictadura. La història del bar Versalles és profundament significativa per a Barcelona.

I és que durant la Guerra Civil Espanyola, el soterrani del local va servir com a refugi per als veïns durant els bombardejos. A més de la seva importància històrica, el bar era una joia del modernisme català, obra de l'arquitecte Manuel Pascual i Tintorer. D'aquí que els nous amos s'hagin assegurat de preservar la seva identitat arquitectònica.

Pel que fa a la proposta culinària, La Madurada Petit Versalles s'especialitza en cuina al carbó, destacant el sabor de les carns madurades. Els comensals podran gaudir de plats com empanades de carn, croquetes de galta, pop, filet o picanya argentina. Tots amb preus assequibles, la majoria per menys de 30 euros.

Un restaurant elegant amb taules de fusta, cadires de vímet i una il·luminació càlida i acollidora.

Una oferta per a tots els gustos

Per als més atrevits, el restaurant també ofereix opcions més exclusives com xuletons de vaca i entrecot madurat d'un quilo. A més, la carta inclou una varietat de tapes fredes i calentes, steak tartar, carpaccios, i plats de peixos frescos i amanides mediterrànies. L'horari d'obertura és de diumenge a dijous de 13:00 a 00:00 i de divendres a dissabte de 13:00 a 01:00 hores.

Convertint-se en un nou lloc de referència per a aquells que busquen gaudir d'un excel·lent menjar en un ambient únic, ple d'història i tradició. Aquest reestrena d'un clàssic de la ciutat simbolitza la continuïtat d'una tradició gastronòmica que s'adapta als temps moderns. L'obertura ha estat rebuda amb entusiasme pels veïns de Sant Andreu, que celebren el retorn d'un referent de la cultura barcelonina.

➡️ Actualitat

Més notícies: