Muntatge d´un carrer del barri de l´Eixample de Barcelona i unes rates amb un tronc de fusta

ACTUALITAT

'Fins a 20 o 30': L'infern de diversos veïns de Barcelona envaïts per les rates

Barcelona viu una situació que necessita una actuació ràpida per evitar mals majors per a la salut pública

Barcelona no viu un bon moment i els veïns estan farts d'haver d'aguantar una plaga de rates que els inunda la calma. Concretament, el carrer Casanova, al cor de Barcelona, ha fet saltar les alarmes per la presència creixent d'aquests animals a la zona. Tot això desfermant preocupacions sobre la salut pública i la seguretat.

Manuel, un dels afectats a Barcelona, ha explicat a Rac1 que durant les sortides nocturnes es poden trobar fins a 30 rosegadors. La plaga sembla estar concentrada en un solar a la cantonada amb el carrer Provença. Entre l'Hospital Clínic i el Mercat del Ninot de Barcelona.

Durant el dia, l'àrea enjardinada propera al solar està plena de coloms, però a la nit surten elles. Són les que s'aprofiten de les restes d'aigua i de pa dur deixades per a les aus.

Barcelona s'enfronta a una situació complicada

Després de les queixes, l'Ajuntament de Barcelona ha intensificat els seus esforços per abordar la situació. Recentment tècnics municipals han inspeccionat la zona i han dut a terme tasques de control de plagues.

Tot i que s'han implementat mesures com revisar trampes i tapar caus, els residents a Barcelona assenyalen que cal una intervenció més profunda. Sobretot a l'àrea enjardinada per resoldre completament el problema.

A més a més del consistori, l'Hospital Clínic de Barcelona, propietari del solar, també ha pres mesures. Una brigada de jardineria contractada pel centre sanitari de Barcelona ha desbrossat l'espai. Així mateix, s'han col·locat trampes amb verí per part d'un tècnic municipal.

Barcelona demana una acció ràpida i contundent

La situació ha generat preocupació entre la comunitat d'aquesta zona de Barcelona, que demana una acció més contundent per controlar la situació. És clar que arribats a aquest punt temen per la seva salut i per la seguretat de la comunitat. La unitat de control de plagues de l'Ajuntament de Barcelona també ha estat alertada sobre la presència d'aquests animals en un altre lloc.

En aquest cas, el focus s'ubica en un parc infantil als Jardins dels Tres Tombs, al barri de Sant Antoni de Barcelona. Davant la situació, s'ha portat al tancament temporal de l'àrea. No hi ha dubte que els veïns de Barcelona necessiten una solució ràpida del problema.

Darrere d'aquests episodis han estat més els veïns que s'han dedicat a denunciar a través de les xarxes la presència d'aquests animals a certes zones de Barcelona. A més, fa unes setmanes que altres veïns van denunciar situacions similars a altres punts de la ciutat.