Fotomuntatge de la planta de Coca-Cola a Martorelles i una rodona vermella amb una ampolla de vidre de Coca-Cola

ACTUALITAT

Coca-Cola dona un gerro d'aigua freda: un ERO afectarà la planta a Barcelona

L'empresa ha anunciat la seva intenció d'unificar i centralitzar les operacions d'atenció al client a Bulgària

Males notícies per als treballadors de Coca-Cola a Espanya. L'empresa informava aquest dimecres passat, 14 de febrer, la seva intenció de dur a terme un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) a dos dels seus centres de treball a Espanya.

Concretament, es tractaria de les dues plantes de Barcelona i Madrid. Segons fonts del grup Coca-Cola Pacific Partners, la multinacional ha anunciat que vol traslladar diferents llocs de feina, que fins ara es desenvolupaven des de les dues oficines, fins a Bulgària.

Coca-Cola dona un gerro d'aigua freda als seus treballadors de Barcelona

Coca-Cola ha llançat un gerro d'aigua freda als treballadors espanyols. L'empresa anunciava dimecres passat la seva intenció de fer un ERO a les plantes de Madrid i Barcelona.

En total, serien 85 els treballadors afectats a Espanya dels 3.900 treballadors amb què actualment compta Coca-Cola al voltant d'Espanya. 64 d'ells pertanyen a l'oficina de Barcelona, mentre que 21 són a Madrid.

La causa és la reestructuració d'alguns llocs de treball, concretament les operacions d'atenció al client, per centralitzar-los a Bulgària, segons han declarat fonts de la multinacional.

Coca-Cola centralitzarà l'atenció al client a Bulgària

Coca-Cola té prevista una reestructuració de les operacions d'atenció al client a les plantes de Barcelona i Madrid. Així ho han anunciat aquest dimecres fonts del grup.

Coca-Cola ha justificat els acomiadaments per una causa "organitzativa". Segons ha al·legat l'empresa, la intenció és centralitzar els llocs 'customer service', 'people culture' i les operacions comercials, i unificar-los a Bulgària. Encara que això no afectaria la producció de la planta que està ubicada a Martorelles (Vallès Oriental).

L'empresa també ha assegurat que vol "minimitzar l'impacte" a la plantilla de treballadors. Motiu pel qual s'estudiaran "totes les opcions" disponibles i optaran per fomentar sortides voluntàries, com ara prejubilacions o canvis de lloc.

Està previst que el sindicat Central Sindical Independent de Funcionaris (CSIF), que ja ha estat informat per la direcció de CASBEGA dels plans de la multinacional, i el grup Coca-Cola es reuneixin pròximament.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

També ha subratllat que es publicarà en "breu" un comunicat informant dels fets, a partir del qual es donarà inici a un termini de set dies per iniciar la mesa negociadora amb el sindicat.