Ferran Adrià revela per què va escollir Madrid per al seu nou projecte i no Barcelona
Ferran Adrià es continua dedicant al món de la cuina, però des d'una altra perspectiva més centrada en la investigació
Ferran Adrià és un cuiner internacionalment conegut. S'ha guanyat un forat en el món de l'alta cuina i, després d'una aturada de diversos anys i de la seva distància de la vida pública, ara està disposat a iniciar projectes on calgui.
Això sí, només té una línia vermella: no obrir un restaurant al Santiago Bernabéu, el camp del Reial Madrid. Això reflecteix el seu compromís amb els seus principis i preferències. Més enllà d'això, a Ferran Adrià qualsevol proposta li sembla bé sempre que pugui deixar volar la seva imaginació.
De fet, el cuiner ha explicat al programa radiofònic Via lliure de Rac1 que va proposar obrir una universitat gastronòmica a Barcelona. I, després de diverses propostes, ningú no li va fer cas. La solució l'ha trobat anant-se'n a la capital del país, ja que allà sí que li han obert les portes.
Ferran Adrià i els seus vincles amb Madrid
Per això, Ferran Adrià està centrant els seus esforços en la creació de la Madrid Culinary Campus (MACC). Es tracta d'una universitat gastronòmica ubicada a la Universitat Pontifícia Comillas de Madrid. I és un projecte de Ferran Adrià que compta amb la col·laboració d'Andoni Luis Aduriz, del restaurant Mugaritz. El cuiner català destaca la seva voluntat de treballar amb altres talents destacats del món culinari.
El MACC ofereix una àmplia gamma d'oportunitats educatives al camp de la gastronomia. I sembla ser un projecte en què Ferran Adrià i Aduriz tenen una gran llibertat creativa i de gestió. A més, l'obertura del Museu del Bulli al públic el pròxim 1 de maig mostra el seu compromís amb la preservació del llegat del restaurant.
Aquestes iniciatives il·lustren la continuada influència i dedicació de Ferran Adrià. Així com la seva voluntat de col·laborar amb altres professionals i institucions per avançar en el camp de la gastronomia.
Ferran Adrià deixa una empremta inesborrable a Girona
La feina de Ferran Adrià ha deixat empremta a Catalunya amb projectes com el restaurant El Bulli, situat a la Costa Brava. És considerat un dels xefs més influents del món i és conegut pel seu enfocament innovador en la gastronomia. Utilitzant tècniques culinàries avançades i explorant la creativitat a la cuina.
El restaurant El Bulli va obtenir tres estrelles Michelin i va ser reconegut com un dels millors del món mentre estava en funcionament. Ferran Adrià va ser fonamental en la popularització de la tècnica de la cuina molecular. De la mateixa manera, és conegut pels seus plats innovadors i creatius que desafien les convencions gastronòmiques tradicionals.
Després de tancar El Bulli el 2011, Ferran Adrià s'ha dedicat a la investigació culinària, la docència i la promoció de la gastronomia espanyola. Ha escrit diversos llibres sobre cuina i ha estat guardonat amb nombrosos premis i reconeixements al llarg de la carrera. El seu impacte al món de la gastronomia és vast i durador, influenciant a generacions de xefs a tot el món.
Més notícies: