Muntatge d´una platja de Barcelona plena de gent i la platja del Fòrum
ACTUALITAT

La ‘platja sense sorra’ que triomfa a Barcelona: aigua salada i dutxes adaptades

La platja del Fòrum ha aconseguit la bandera blava per les bones condicions

No t'agrada omplir-te de sorra quan vas a la platja? Doncs hi ha una perfecta per a tu que es troba a Barcelona, més específicament al Fòrum.

L'Ajuntament de Barcelona ha habilitat un espai al Fòrum per poder banyar-te, prendre el sol... sense haver de tocar la sorra. I aquest any ha rebut la bandera blava per les seves bones condicions.

I el més important, és una platja adaptada per a qui tingui una discapacitat. Hi ha voluntaris que t'ajuden a accedir i sortir de l'aigua, a banda de les instal·lacions adaptades.

Una platja sense sorra a Barcelona

Barcelona ha habilitat una zona per banyar-se a la zona del Fòrum. Aquí, pots fer el mateix que faries en una platja, cosa que sense tenir la molèstia de la sorra que s'enganxa per tot el cos.

Platja del Fòrum de Barcelona amb persones banyant-se

Pots prendre el sol, jugar a les pales, banyar-te en aigua salada... L'única condició és que no surtis de la zona marcada per als banyistes.

La zona està pavimentada, per tant has de baixar a l'aigua per les escales (com si fos una piscina). Això sí, recomanen que et banyis amb un calçat adequat, ja que hi ha una colònia d'eriçons.

La zona on pots banyar-te està vigilada per equips de salvament i socorrisme. Alhora, tenen punts d'informació ambiental i lavabos públics. Però aquests estaran operatius a partir de l'u de juny.

Cal tenir present en tot moment els cartells informatius i la megafonia. També cal tenir en compte que està prohibit sortir de la zona marcada.

Muntatge d´una platja amb una caseta de salvament i una bandera blava

Per saber l'estat del mar, si hi ha molta gent o fins i tot si hi ha meduses, només cal consultar la pàgina web de la mateixa platja.

Ajuda per a persones amb discapacitat per poder banyar-se

Aquesta platja sense sorra està adaptada per a persones amb discapacitat. Teniu l'opció de poder disposar d'un servei d'ajuda per al bany. Sempre que la bandera de l'estat del mar sigui verda.

Aquest servei està per ajudar a l'entrada i sortida de l'aigua del banyista. I si cal, es pot fer servir una cadira hidràulica.

A prop de la zona de bany, hi ha una dutxa amb cadira i gandules per poder relaxar-te i prendre el sol còmodament.

Cal tenir en compte que aquest servei comença l'u de juny. Durant el mes de juny i la segona quinzena de setembre, el seu horari serà en caps de setmana i festius. Al juliol, agost i la primera quinzena de setembre, estarà diàriament d'11 a 14.

➡️ Actualitat

Més notícies: