Fotomuntatge amb una imatge de fons de Barcelona i al capdavant una dona emocionada i una rodona vermella amb la catedral de Barcelona difuminada i interrogants
ACTUALITAT

L'emblemàtic edifici de Barcelona que obre les seves portes de franc només avui

Els visitants podran gaudir de la bellesa d'una catedral gòtica de la ciutat comtal adornada per una catifa de flors

La catedral de Barcelona obre avui les portes al públic de forma gratuïta amb motiu de l'arribada del Corpus Christi. L'horari per visitar aquest emblemàtic edifici durant tota la jornada serà de les 10.00 a les 19.00 hores. A més, a partir de les 17.00 hores, els visitants podran admirar la catifa floral que es desplegarà a l'interior de la catedral.

Tot i això, no tots els racons d'aquest temple religiós seran de pas gratuït, tal com avancen des de TimeOut. Per tant, accedir al terrat, a la zona de realitat virtual i al Museu Diocesà de Barcelona tindrà un preu de 12 euros.

Tot i això, no hi ha dubte que avui es presenta una oportunitat única per visitar la catedral de Barcelona. Els interessats a endinsar-se en aquest edifici han de saber que és una de les principals esglésies gòtiques de Catalunya.

La catedral de Barcelona té una bellesa única

Situada al Barri Gòtic de Barcelona, la seva construcció es va iniciar el 1298 i es va completar l'any 1420. Però no es va acabar de forma íntegra aleshores, ja que la façana principal es va culminar al segle XIX. La catedral de Barcelona està dedicada a Santa Eulàlia, una jove màrtir cristiana del segle IV, les restes de la qual es troben a la cripta.

Els visitants podran apreciar les impressionants voltes, el claustre gòtic amb un jardí i 13 oques i les nombroses capelles laterals. Tot i que més enllà de la catedral de Barcelona, altres edificis històrics també s'uniran a la celebració.

Més jornades de portes obertes amb accés gratuït

Concretament, l'Ateneu Barcelonès —generalment tancat al públic— permetrà l'accés a visitants avui, 30 de maig, d'11.00 a 20.00 hores.

Per la seva banda, l'Ajuntament de Barcelona obrirà les seves portes de 10.00 a 20.00 hores, oferint l'oportunitat de visitar l'exposició del Seguici Popular. En ella es poden veure els gegants i capgrossos icònics de la ciutat.

Paral·lelament, l'Arxiu Històric viurà també una jornada de portes obertes de 09.00 a 20.00 hores, presentant l'exposició Papers de gegants. La mostra es podrà veure fins al 8 de juny i s'ha organitzat commemorant els 600 anys dels gegants de Barcelona.

El dijous 30 de maig també serà un dia especial a la Casa dels Entremesos. Allà s'obriran les portes a les 20.00 hores per presentar el llibre-catàleg de l'exposició comissariada per Carles Freixes el 2021. L'esdeveniment comptarà amb la presència de Freixes i serà d'accés gratuït.

Per culminar les jornades de portes obertes, el Palau Centelles obrirà demà divendres, 31 de maig, de 10.00 a 20.00 hores.

➡️ Actualitat

Més notícies: