Vladimir Putin, assegut davant d'una taula, i al cercle, Putin tocant-se la cama esquerra

ACTUALITAT

El cridaner detall de l'entrevista de Putin que podria indicar del seu estat de salut

Les darreres imatges de Vladímir Putin podrien confirmar que pateix algun problema de salut, com s'especula des de fa temps

En els darrers mesos s'ha especulat molt amb l'estat de salut de Vladímir Putin. Les seves intervencions públiques s'han vist reduïdes al màxim i aquestes absències prolongades estan provocant tota mena de rumors. Recentment, el president ha concedit una entrevista a un mitjà de comunicació, on es va poder comprovar un detall que no va passar inadvertit.

Durant un moment de la conversa, el president de Rússia "s'ajuda de la mà per calmar el moviment involuntari de les cames". Així ho aprecia la periodista Patricia Centeno, especialitzada en llenguatge no verbal. No es tracta d'una cosa nova, ja que és una situació que s'ha donat amb molta freqüència en els últims anys.

Aquest tipus de gestos per part de Putin han donat lloc a moltes conjectures. Sobretot a partir que esclatés el conflicte amb Ucraïna. Se li han atribuït des de problemes oncològics fins a Parkinson, encara que des de Moscou eviten pronunciar-s'hi.

El mes de setembre passat, en una trobada amb el líder de Corea del Nord, Kim Jong-un, es va viure una situació molt semblant. Més enllà dels temes que es van abordar, allò que realment va despertar curiositat va ser el comportament del president rus.

Durant la reunió es va veure Putin fer un estrany moviment amb el peu esquerre. El girava de forma una mica estranya cap a un costat.

Aquesta molèstia sembla que també s'estén cap a la cama i es reprodueix en forma d'espasmes. Sens dubte, es tracta d'una situació una mica anòmala, sobretot en procedir d'un líder que intenta oferir públicament una imatge de fermesa.

El comportament de Putin convida a pensar en una malaltia

Però aquest tipus de gestos per part de Putin s'estan succeint des de fa temps. Els rumors conviden a pensar en alguna mena de malaltia, encara que des de Moscou prefereixen guardar silenci. També hi ha qui atribueix aquests moviments anòmals al nerviosisme i a la tensa situació que travessa el país.

En qualsevol cas, no resulta gens freqüent veure un líder com Putin mostrar-se amb debilitat. Més aviat intenta traslladar a l'opinió pública un aspecte de fermesa. Sap que en cas contrari això podria ser aprofitat pels seus enemics i jugaria en contra.

El que és innegable és que aquests problemes de salut, sobretot amb la cama esquerra, existeixen. Encara que tracti de dissimular-ho, els vídeos evidencien tremolors a la cama i moviments estranys al peu.