Muntatge de fotos d'un plànol general d'una classe amb una professora i nens d'esquena i, al costat, una imatge d'un calendari amb rellotge i dates assenyalades

ACTUALITAT

Educació confirma el dia que començarà el pròxim curs escolar a Catalunya

La consellera Anna Simó ha confirmat que les classes començaran el dilluns, 9 de setembre, abans del que demanaven alguns docents

El pròxim curs escolar començarà el 9 de setembre a Catalunya, i no el 12, com proposaven alguns docents. Així ho ha confirmat aquest dijous la consellera d'Educació de la Generalitat, Anna Simó. Es tracta, precisament, de la data que va posar sobre la taula el Consell Escolar de Catalunya.

De fet, a primera hora del matí la mateixa Simó ja havia avançat que el curs havia de començar “abans del dia 11 de setembre”. El gran dubte era si es mantenia la polèmica data del 5 de setembre, que és quan va començar el curs actual.

Tot i això, segons ha avançat RAC 1, finalment el pròxim curs començarà el dilluns, 9 de setembre. La consellera d'Educació així ho ha confirmat davant dels representants del món docent i dels sindicats escolars, amb qui s'ha reunit a mig matí.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Crítiques a Educació des del primer minut

Les veus crítiques no s'han fet esperar. Si ja va generar polèmica que la Generalitat avancés l'inici de l'actual curs escolar al 5 de setembre del 2023, l'anunci d'avui també han generat malestar. I és que els representants del món docent i dels sindicats esperaven una reunió per consensuar la data, no que se'ls comuniqués directament el dia.

A les xarxes socials, algunes veus mostraven el seu descontentament. "La consellera, convocada per parlar del calendari escolar, va dir que venia a escoltar-nos; volia un calendari consensuat per tota la comunitat educativa", ironitzava un docent a X. I és que part de la comunitat educativa proposava que les classes comencessin el dia 12 de setembre, després de la Diada de Catalunya.

Educació defensava "un temps mínim" per "tenir-ho tot a punt"

La consellera Simó ha explicat aquest matí en el programa Cafè d'Idees que el més important era disposar d'un "temps mínim" per tenir-ho "tot a punt" per al pròxim curs. El que sí que descartava "absolutament" era que comencés el 12 de setembre. I és que, a ulls de la consellera, la idea d'avançar el curs és totalment encertada.

En referència als resultats obtinguts a les proves PISA, Simó ha respost a les crítiques per les ràdios d'alumnes i la manca de professionals. En aquest sentit, ha defensat que ara hi ha "més docents que mai" i que s'està treballant perquè les ràdios d'alumnes baixin.