Fotomuntatge d'una imatge de fons d'una aixeta i al capdavant una rodona vermella amb el logotip de TV3

ACTUALITAT

El consell de TV3 per estalviar aigua que ha provocat riallades a les xarxes

Els usuaris de X s'han mostrat escèptics després del consell que ha donat la televisió pública catalana als seus espectadors per estalviar aigua

Catalunya continua immersa en una greu crisi de sequera des de fa mesos. El passat 1 de febrer, es prenien les primeres mesures restrictives als 202 municipis del sistema Ter-Llobregat. Aquests entraven, així, en fase d'emergència.

Tot i això, encara que no totes les localitats del territori compten amb restriccions, igualment es recomana estalviar tanta quantitat d'aigua possible i fer-ne un ús responsable per fer front a la situació. Per aquest motiu, TV3 ha volgut donar un consell als seus espectadors, tot i que sembla que no del tot encertat.

TV3 llança un desafortunat consell per estalviar aigua

La televisió pública catalana decidia aquest divendres, 16 de febrer, donar uns quants trucs als teleespectadors per estalviar aigua. Enmig d'una època de sequera extrema a Catalunya, el programa de TV3Tot es mou, presentat per Helena García Melero, aconsellava a l'audiència de com fer servir correctament el rentaplats.

Es tracta d'un electrodomèstic present a la majoria de cases i que fan servir una gran part de les famílies a Catalunya. No obstant això, segons TV3, no sempre en fem un bon ús.

"Atenció! No s'han de remullar els plats abans de posar-los al rentaplats. T'expliquem tots els trucs per netejar millor i estalviar aigua amb el rentaplats", ha assegurat el compte 3Cat a X (Twitter).

La cadena pública es posava en contacte amb l'assessor gastronòmic Jordi Ávila, que afirma que "una de les primeres coses que fem malament és remullar els plats i els gots abans de posar-los al rentaplats".

"Al rentaplats, l'únic que hem de fer un cop hàgim acabat l'àpat, és agafar un paper de cuina, la bossa d'orgànic, si és orgànic el que hi ha al plat, passem el paper i el posem dins el rentaplats", informava.

"Per tant, aigua en cap cas", ha preguntat la reportera. La resposta era contundent: no. I és que l'expert assenyalava que, si fem servir aigua, estem contribuint a empitjorar la situació que viu Catalunya actualment. "Si nosaltres estem 8 o 10 minuts esbandint els plats, gastem el doble de l'aigua sense cap mena de necessitat".

D'altra banda, també confirmava que, en posar els plats que ja hem netejat prèviament, "el sabó que hi ha al rentaplats no farà la seva funció perquè hi ha uns enzims que detecten que ja està net i que no cal netejar-lo".

Les xarxes esclaten en riallades

Tot i això, molts han assenyalat l'error que cometia l'assessor gastronòmic a TV3. I és que alguns usuaris de X reaccionaven després de les seves paraules, assegurant que, en dur a terme aquests trucs d'estalvi d'aigua, pots fer malbé el rentaplats en poc temps.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

"No poc! Et carregues el filtre, el tub, embusses el desaigüe, etc. Reparació en 5 anys si no remulles i treus tota la matèria orgànica".

"Dos cops al mes mínim cal netejar els filtres".

Captura de dos tweets criticant el consell de TV3 del rentaplats
Diversos usuaris han assenyalat que seguir el consell de TV3 pot fer malbé el teu rentaplats | X