Fotomuntatge amb una imatge de fons difuminada d'un restaurant i al capdavant Ricard Ustrell i una rodona vermella amb el restaurant El Racó d'en Binu

ACTUALITAT

El conegut restaurant de Catalunya al qual Ricard Ustrell ha fet un documental

Ricard Ustrell, a través de la productora La Manchester, ha fet un documental del restaurant El Racó d'en Binu

Un conegut i popular restaurant a Catalunya ja té el seu propi documental. És el Racó d'en Binu, un històric establiment d'Argentona (Barcelona).

Binu, història de dues estrelles era projectat aquest passat dimarts al Festival del Cinema de Màlaga. Un que, a més, ha estat produït per la productora de Ricard Ustrell, La Manchester.

El popular restaurant que té un documental fet per Ricard Ustrell

El Racó d'en Binu, un conegut restaurant situat a Argentona, ja té el seu film. Ricard Ustrell, a través de la productora La Manchester, decidia narrar la història d'aquest establiment amb més de 54 anys d'història.

Ho feia a través del testimoni del seu xef, Francesc Fortí, i de la cap de sala, Francina Surinyac, que han aconseguit retratar el passat i el present del Racó d'en Binu.

El film, de Mar Clapés i Guillem Cabra, es presentava al Festival de Cinema de Màlaga, a la secció Cinema Cuina, dedicada als projectes cinematogràfics relacionats amb la gastronomia, aquest dimarts passat, 5 de març.

Tots dos decidien a fer el documental després que el mateix Ricard Ustrell anés a dinar al restaurant. Després d'això, el periodista va assegurar que hi havia una història al darrere.

I és que al Racó d'en Binu li van atorgar dues estrelles Michelin. Tot i això, hi van renunciar perquè "no premiaven la cuina ni la gastronomia, sinó el luxe".

Els dos productors van anar a dinar al Racó d'en Binu. Allà, asseguren en declaracions per a l'ACN, es van enamorar "d'en Francesc i la Francina perquè són uns grans personatges" i de "la seva història que té amor, passió, gastronomia, alguna traïció i un final feliç".

El ressorgiment del Racó d'en Binu

Tot i que la situació actual del Racó d'en Binu no és dolenta, sí que hi va haver un temps on la continuïtat del restaurant no era tan clara. Va ser abans de fer els 50 anys, quan hi havia poca afluència al restaurant.

Encara que tot va canviar. Especialment, després de la celebració del 54è aniversari del restaurant. "Omplim cada dia i tothom va menjar aquest menú", declara sobre el menú especial que van preparar el mes de febrer passat.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

"Estem molt contents que el 90% de la clientela siguin joves i que de tant en tant vingui algú que havia vingut amb els pares fa 30 anys", han assegurat.

➡️ Actualitat

Més notícies: