Muntatge d'una aula amb alumnes asseguts, imatges des de l'aire de les escoles Agora de Sant Cugat i Montessori de Girona i una icona amb el polze a dalt
ACTUALITAT

Els 2 col·legis catalans que estan entre els 10 millors d'Espanya

Catalunya compta amb dos col·legis entre els millors del país per la seva excel·lència acadèmica i una proposta educativa única

Dos col·legis catalans són entre els 10 millors del país. L'Àgora Sant Cugat, a Barcelona, es troba al número sis. Mentre que el Montessori-Palau de Girona, el nou, segons un rànquing d'El Mundo.

Escollir col·legi per als fills no és una tasca fàcil. Així que fer cas d'aquesta mena de rànquings pot ser una gran eina per a les famílies.

Dos col·legis catalans, entre els 10 millors d'Espanya

1. Àgora Sant Cugat, a Barcelona

El col·legi Àgora de Sant Cugat és un dels tres únics catalans autoritzats per impartir els tres programes del Batxillerat Internacional.

Té un enfocament laic i mixt i el col·legi acull un total de 1.838 alumnes. Per part seva, la plantilla de professors la integren ni més ni menys que un total de 197 de diferents disciplines.

Els preus mensuals oscil·len entre els 335 i els 990 euros i destaca per ser una escola amb un compromís per l'excel·lència acadèmica i la diversitat cultural. Els programes de Batxillerat Internacional es poden desenvolupar a Arts, Ciències i Tecnologia, i Humanitats i Ciències Socials.

A més, el col·legi ofereix formació en idiomes, incloent-hi l'anglès, francès, alemany, xinès i rus. Paral·lelament, és un centre examinador reconegut per institucions com Cambridge, Delf, Goethe i Confuci. Entre d'altres dels aspectes més destacats del col·legi hi ha el seu projecte musical, el qual compta amb el segell de qualitat del Conservatori del Liceu.

Ara, l'escola està fent un pas més enllà amb la construcció d'un nou bloc de Batxillerat que abastarà 1.500 metres quadrats. Aquesta expansió permetrà atendre millor les necessitats dels estudiants i oferir un entorn propici per a l'aprenentatge.

2. Montessori-Palau, a Girona

Per part seva, el col·legi Montessori-Palau de Girona lluita per consolidar el seu enfocament pedagògic innovador. Amb un compromís amb els valors laics i l'atenció personalitzada, l'escola s'erigeix com un far de qualitat educativa. En aquest cas, l'equip docent està format per 124 professionals formats segons els principis de la pedagogia Montessori.

En aquest sentit, a l'escola es fomenta un ambient d'aprenentatge centrat a l'estudiant i un espai dissenyat per optimitzar l'experiència educativa. El preu del Montessori-Palau ronda els 548 i els 752 euros al mes per alumne.

Una de les característiques més destacades d'aquest col·legi és la seva obertura a la participació en concursos de prestigi. Un exemple són les proves Cangur, les Olimpíades i l'European Youth Parliament.

Així mateix, el 85% dels alumnes de 4t de l'ESO participen en intercanvis amb estudiants d'Alemanya i de Finlàndia. Amb un enfocament bilingüe i plurilingüe, el col·legi ofereix una àmplia varietat de serveis addicionals, des d'educació infantil fins a formació professional, passant per activitats esportives i musicals.

➡️ Actualitat

Més notícies: