Muntatge amb una parada de fruites i verdures a un mercat, un cercle amb l'exterior de la Boquería de Barcelona i una medalla de primer premi

ACTUALITAT

El conegut mercat de Barcelona que ha estat posicionat com el millor del món

Aquest famós mercat barceloní ocupa el primer lloc al rànquing dels Global Tastemarkers Awards 2024

La Boqueria de Barcelona està d'enhorabona. El mercat més famós de la ciutat comtal catalana ha estat posicionat com el millor del món. Un premi atorgat pels Global Tastemarkers Awards 2024, que ha elaborat un rànquing internacional en què es destaquen els mercats més rellevants de tot el món.

La revista Food&Wine, que és qui es troba darrere de l'organització d'aquests guardons, està d'acord que es tracta d'un premi més que merescut. De la Boqueria de Barcelona, destaca sobretot la seva varietat gastronòmica, així com la quantitat i qualitat dels productes frescos que venen a les seves parades.

La Boqueria de Barcelona es converteix en el millor mercat del món

El mercat ubicat a la capital catalana ha esdevingut tot un emblema. Així mateix ho reconeix el president de la Boqueria, Jordi Mas. En unes declaracions a El Español, Mas afirma que aquest espai està fet "per sentir l'essència del producte i el caràcter humà dels professionals que hi treballen". 

Al rànquing, la Boqueria de Barcelona ha aconseguit superar mercats de gran renom i prestigi a escala mundial. Així doncs, comparteix podi amb el Tsukiji Outer Market de Tòquio i el Borough Market de Londres. 

Així queda el rànquing dels 10 millors mercats del món

MERCATCIUTAT
1. La BoqueriaBarcelona
2. Tsukiji Outer Market Tòquio
3. Borough MarketLondres
4. La Merced MarketCiutat de Mèxic
5. Nishiki MarketKyoto
6. English MarketCork
7. Jemaa El FnaMarràqueix
8. Marché des Enfants RougesParís
9. Lau Pa Sat Singapur
10. El Camp de Fiori Roma

Aquest no és el primer reconeixement que rep la Boqueria. El 2005 se li va atorgar el Premi al Millor Mercat de l'Any. Un guardó de la sisena edició de la International Public Markets Conference, que va tenir lloc a Washington.

La Boqueria és considerat un mercat massa turístic

Però no tot són afalacs per a l'històric mercat barceloní. I és que molts dels veïns de la ciutat retreuen que hagi esdevingut una autèntica atracció turística, destacant sobretot el gran problema de massificació.

Amb aquesta mateixa finalitat d''esprémer' el turisme, la Boqueria s'ha proposat fer algunes millores al mercat, incloent-hi més llocs de degustació. Indiquen que aquest canvi provocaria un augment de les visites anuals, incrementant així també la despesa que en faran els turistes.

Una iniciativa que no ha agradat a l'associació de veïns Amics de la Rambla, on consideren que el mercat ha passat a ser un espai "que ven broquetes de llonganissa", assenyalen a El Español.

➡️ Actualitat

Més notícies: