Cadenat tancat i imatge borrosa d'imaginari i un emoji de fallida

ACTUALITAT

La coneguda empresa espanyola que tanca per sempre: adeu a 30 anys d'història

La botiga de joguines Imaginarium ha anunciat en un comunicat a les xarxes socials que tanca definitivament les portes

L'emblemàtica empresa espanyola, Imaginarium, ha commogut els seus seguidors en anunciar el seu tancament definitiu després de tres dècades de trajectòria. A través d'un comunicat a les xarxes socials, la reconeguda botiga de joguines ha informat els seus clients sobre el cessament de les seves operacions. D'aquesta manera, s'ha marcat el final a una era a la indústria de l'entreteniment infantil.

Imaginarium, la famosa botiga de joguines de dues portes, una de petita i una de gran, ha abaixat la persiana després de més de 30 anys. Aquest tancament ha marcat el final d'una era per a aquesta icònica empresa que ha estat un referent de botiga de joguines. Després de la pandèmia, Imaginarium ja havia hagut de tancar la majoria de les botigues i ara, pocs anys després, s'ha vist obligada a tancar-les totes i a cessar l'activitat.

Botiga Imaginarium vista des de l'exterior, amb paret de vidre i dues portes, una per a adults i una altra de més petita per als nens
Imaginarium era coneguda per la seva doble porta. | Europa Press

La pandèmia va passar factura a Imaginarium

En un esforç per mantenir-se a la superfície, el 2021 l'empresa es va veure obligada a prendre mesures dràstiques, reduint la seva presència física. Aquesta es va fer només a dues ubicacions: la seva seu principal a Saragossa, i la botiga de Màlaga. Tot i els seus esforços, aquesta reducció no hauria servit per intentar mantenir la botiga de joguines més famosa d'Espanya.

A través del seu compte d'Instagram, la direcció de l'empresa expressava la seva profunda tristesa per la fi d'Imaginarium i agraïa als seus clients per la seva enorme lleialtat. Reconeixent, alhora, l'impacte emocional que aquest tancament suposa per a la comunitat que ha donat suport a l'empresa des dels seus inicis. Aquest impacte emocional també afecta els seus creadors, que amb tristesa s'acomiaden dels seus clients i asseguren que han fet fins i tot l'impossible per no tancar la icònica empresa.

Tot i que el comunicat deixa un contacte obert, customercare@imaginarium.es, per si els clients necessiten atenció davant d'alguna incidència, poc més continua operatiu. La seva pàgina web ha deixat d'estar operativa.

Primer pla de Fèlix Tena, fundador de la cadena Imaginarium, parlant
El seu fundaror, Félix Tena, ha fet de tot per intentar que no tanqués. | Europa Press

Més de trenta anys d'Imaginarium

Imaginarium va ser fundada el 1992 a Saragossa i durant els 2000 va obrir botigues per tot el territori espanyol i per Europa, Àsia i Amèrica Llatina. La imatge més reconeguda de la botiga era la seva característica doble porta, una pels adults i una altra pels petits. Va ser el 2021, en plena pandèmia, quan els desafiaments econòmics van fer que tanquessin gairebé totes les botigues.

Tot i que el fundador d'Imaginarium, Fèlix Tena, va vendre el negoci a inversors de Costa Rica, aquests tampoc no van poder remuntar l'empresa. El tancament d'Imaginarium ha representat la fi d'una era per a molts clients que han crescut gaudint dels seus productes.

➡️ Actualitat

Més notícies: