Muntatge amb foto de fons d'una mare amb el fill nounat, una altra foto d'una dona sorpresa i el mapa amb la bandera de Catalunya
ACTUALITAT

Aquests són els 5 noms catalans de nena més curiosos que llegiràs avui

Hi ha noms catalans molt originals, que són encara força populars entre els pares que acaben de tenir fills

Avui dia hi ha una tendència cap a noms originals i significatius. A Catalunya, aquesta elecció es veu especialment enriquida per una àmplia gamma de noms peculiars i únics que tenen arrels profundes a la història i la cultura catalanes. En aquesta llista us mostrem alguns dels noms catalans, més curiosos i significatius per a nena.

Ares: La força i la bellesa en un nom

Ares, un nom que prové del déu grec de la guerra, ha esdevingut una elecció moderna i distintiva per a les nenes a Catalunya. Prové del grec antic i significa "masculí". Ara bé, en la seva adaptació moderna en català adquireix un matís més equilibrat, adequat per a una figura femenina que encarna la fortalesa i la bellesa.

Una mare mirant el seu fill amb un somriure

Cora: Un nom d'arrels antigues

Cora, d'origen llatí i grec, significa "donzella" o "maiden". Aquest nom té una presència notable a la mitologia grega i ha mantingut el seu encant al llarg dels segles.

A Catalunya, Cora es destaca com una opció elegant i evocadora, connectant la persona que el porta amb un llegat de gràcia i força interior.

Iona: Un nom amb significat religiós

Iona és un nom d'illa a Escòcia, té arrels cèltiques i significa "benedicció" o "regal de Déu". És un nom que ha guanyat popularitat pel seu so suau i la seva ressonància espiritual. A Catalunya, Iona representa una elecció clàssica i contemporània, que ofereix una connexió amb l'espiritualitat i la gràcia divina.

Fotomuntatge d'una nena caminant per un camí i davant un mapa de Catalunya amb la bandera

Joia: un home que evoca el luxe

Joia, que significa "joia" en català, és un nom que comporta la imatge d'una cosa valuosa i preciosa. A diferència dels altres, no té un origen marcat, simplement fa referència a aquesta paraula catalana. És elegit pel seu significat clar i positiu, referint-se a alguna cosa d'un valor incalculable, cosa que el fa atractiu com a nom per a una nena.

Naïs: Un nom amb encant i misteri

Naïs, reflecteix un nom d'origen grec que significa "pura" o "immaculada". Aquesta elecció és distintiva per la seva ortografia única i el significat evocador, que transmet una sensació de puresa i misteri. A Catalunya, Naïs és un nom que captura la imaginació i destaca per la singularitat.

Muntatge de fotos d'una dona abraçant un nadó i, al costat, un emoji de cara amb cors

La riquesa i la diversitat dels noms catalans com Ares, Cora, Iona, Joia i Naïs reflecteixen l'evolució cultural i la creativitat en l'elecció de noms per a les nenes. Aquests noms estan impregnats de significats profunds que connecten les persones amb històries antigues i valors espirituals.

➡️ Actualitat

Més notícies: