Fotomuntatge amb una imatge de fons d´una discoteca amb gent ballant i una rodona vermella amb l´exterior de castell medieval de la discoteca Merlín de Barcelona

ACTUALITAT

La coneguda discoteca de Barcelona que han enderrocat després de 30 anys d'activitat

Barcelona perd un dels seus establiments més mítics, després de més de tres dècades en ple funcionament

Males notícies per a un conegut local a Barcelona. La discoteca Merlín, coneguda per la seva peculiar exterior, que reproduïa un castell medieval, tancava les portes a principis del 2023.

Ho feia després que els propietaris de l'establiment decidissin no renovar el contracte de lloguer i els propietaris de la discoteca perdessin la llicència.

Aquest febrer, però, es decidia a enderrocar la seva estructura, segons ha avançat Betevé aquest dimarts. Per això la discoteca Merlín s'acomiadava de forma definitiva de Barcelona.

Adeu a una coneguda discoteca a Barcelona

Adeu definitiu a la discoteca Merlín, un dels establiments més mítics de Barcelona. El local, obert el 1992, tancava fa dos anys després de més de tres dècades en ple funcionament.

Es tractava d'un dels locals més coneguts a la nit barcelonina. Amb el seu exterior d'un castell medieval, la discoteca Merlín obria les portes l'any 1992 al carrer Àvila, 142, al barri del Poblenou.

Ara, però, i després d'un any tancada, finalment ha estat derruïda aquest mes de febrer. El motiu no era altre que la construcció d'un altre edifici per part dels propietaris.

I és que la discoteca Merlín es veia obligada a abaixar les persianes perquè els propietaris del local van decidir no renovar-los el contracte de lloguer. Per això van perdre la llicència d'activitat i van haver de cessar la seva activitat, com confirmaven mitjançant el seu compte d'Instagram.

"Hem lluitat fins al final per aconseguir una alternativa, però ha estat impossible. Molt tristament això s'acaba", van informar al seu dia.

Els propietaris de la discoteca van denunciar que van ser "víctimes de la pressió immobiliària" i que es van veure obligats a posar fi a les festes nocturnes al local.

La discoteca Merlín, més de 30 anys de festes

Durant més de 30 anys calculen que fins a 2 milions de persones van arribar a gaudir de l'ambient de la discoteca Merlín. No obstant això, tot, malauradament, arribava a la seva fi l'any passat.

L'última nit en què va estar oberta la discoteca Merlín va ser el 14 de gener de 2023. “Tanquem amb la sala plena, amb cues i amb el cap molt alt, perquè vosaltres heu fet possible que el nostre somni de fer-vos gaudir s'hagi complert amb escreix", asseguraven en el comunicat.

Després d'aquest dia, la discoteca Merlín es mantenia tancada. Ara, però, el local s'ha acomiadat definitivament, després que hagin enderrocat la mítica estructura.