Foto dels tractors tallant les carreteres d'accés a Barcelona

ACTUALITAT

Les protestes dels agricultors: les carreteres tallades avui dijous a Catalunya

Un centenar de tractors es dirigeixen des d'aquest matí al Parlament, mentre que d'altres han decidit posar fi a les protestes i tornar a casa seva

Els agricultors mantenen aquest dijous, 8 de febrer, una part de les protestes a Barcelona. Segons ha informat la Guàrdia Urbana, un centenar de tractors es dirigeixen des del matí al Parlament. El recorregut que seguiran donarà inici al carrer Roger de Llúria i culminarà al parc de la Ciutadella, passant pel passeig Sant Joan.

D'altra banda, un altre grup de pagesos catalans ha iniciat una marxa lenta per tornar a casa seva. Cosa que ja està provocant importants afectacions de trànsit a l'entrada a Barcelona per la B-23.

Les carreteres que podrien veure's afectades aquest dijous

Aquest dijous, 8 de febrer, es preveuen que les afectacions més grans de trànsit per les manifestacions dels agricultors es donaran a Barcelona. Els pagesos han iniciat aquest matí una marxa lenta cap al Parlament, des del carrer Roger de Llúria fins al parc de la Ciutadella.

El retorn a casa d'un centenar de tractors també ha provocat afectacions a l'entrada de la B-23 des de Sant Joan Despí i fins a la plaça de Francesc Macià, on es mantenen quatre quilòmetres de cua.

Les carreteres que podrien veure's afectades avui

ProvínciaVia
BarcelonaB-23, AP-7, C-58, A-2, C-16, C-17
TarragonaAP-7
LleidaA-2
GironaAP-7

Pel que fa a altres carreteres, es podrien registrar retencions durant el dia d'avui per la marxa lenta del retorn dels pagesos a l'AP-7, l'A-2, la C-58, la C-16 o la C-17.

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha demanat precaució en la mobilització aquest tercer dia de protestes dels pagesos i ha instat la ciutadania a consultar l'estat del trànsit si s'han de fer desplaçaments per carretera.

Part dels agricultors tornen a casa

Més de 2.000 pagesos decidien posar fi a les protestes a les últimes hores d'ahir per tornar a casa seva. Tot i això, altres optaven per passar la nit a Barcelona i iniciar la tornada a primera hora d'aquest matí. Especialment els que provenien de les comarques de Lleida.

Aquest dijous, 8 de febrer, cap a les set del matí alguns pagesos començaven una marxa lenta des de Barcelona per tornar, posant fi a les protestes.

No obstant això, una altra part dels agricultors s'adreça ara al Parlament, amb la intenció de reunir-se amb la presidenta, Anna Erra, en el que és ja la tercera jornada de protestes del sector agrari a Catalunya.