Foto dels agricultors amb tractors dirigint-se a Barcelona dimecres, 7 de febrer

ACTUALITAT

Totes les carreteres tallades avui a Catalunya per les protestes dels agricultors

Centenars de tractors ja han iniciat una marxa lenta cap a Barcelona en una nova jornada de mobilitzacions dels pagesos catalans

Els agricultors mobilitzats a les carreteres catalanes ja es dirigeixen a Barcelona. Així ho acordaven el passat dimarts, 6 de febrer, després d'una primera jornada de talls a les principals carreteres catalanes.

Des de primera hora del matí d'aquest dimecres, 7 de febrer, centenars de tractors de diferents punts del territori català han iniciat una marxa lenta que culminarà a Barcelona. Es preveu que arribin a la capital catalana cap al migdia. També s'esperen greus afectacions en diferents carreteres de Catalunya.

Les vies catalanes que es veuran afectades pels talls a cada província

Carreteres en què es preveuen talls a Catalunya per províncies

ProvínciaVia
BarcelonaAP-7, A-2, C-16, C-58, C-17, C-33, B-23, C-25
TarragonaAP-7, AP-2
LleidaA-2, LL-12, 
GironaAP-7

Els agricultors es desplacen cap a Barcelona

Centenars de tractors es dirigeixen a hores d'ara a Barcelona des de diferents punts del territori, durant el segon dia de mobilitzacions dels agricultors a Catalunya.

Pocs minuts després de les set del matí, els pagesos de Ponent, que sortien de Fondarella, ja tallaven l'A-2 en direcció a la capital catalana. A la mateixa hora també estaven en ruta els pagesos de l'Ebre i de Montblanc.

Les diferents columnes de pagesos mobilitzats tenen previst entrar a Barcelona per la Diagonal i la Meridiana cap aquest dimecres al migdia. Per la primera, hi arribaran els tractors de l'Ebre, Tarragona i Ponent. En el cas de la Meridiana, estarà col·lapsada pels agricultors de Girona i de la Catalunya Central.

L'objectiu és dirigir-se a la seu de la Comissió Europea i a la delegació del Govern. També planegen mobilitzar-se cap a la seu del Govern per reunir-se amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i donar-li un manifest que reculli les principals reivindicacions i demandes.

Nova jornada de talls a les carreteres catalanes

Una mobilització cap a Barcelona que no impedirà que es produeixin més talls durant la jornada d'avui a les principals carreteres catalanes.

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha previst que hi haurà afectacions a l'AP-7 en sentit nord, des de l'Ebre fins a Papiol en direcció a Barcelona, i en sentit sud, des de Girona fins a Parets del Vallès direcció Barcelona. Així com a l'AP-2, des de Montblanc fins al Penedès en sentit est i a l'A-2, des de Lleida fins a Sant Just Desvern.

També podrien produir-se talls a les carreteres de les comarques centrals, com a la C-16 i la C-58, des de Manresa a Terrassa direcció a la capital catalana. I a la C-17 des de Vic fins a Barcelona i la C-33 de Parets del Vallès a la ciutat comtal.

Protecció Civil ha activat l'alerta del pla Procicat i ha demanat a la ciutadania que eviti agafar el cotxe i minimitzi durant el dia d'avui “els desplaçaments per carretera”.

Els tractors ja han arribat a Barcelona

La Guàrdia Urbana ha sol·licitat als manifestants que deixin un carril lliure amb la finalitat de garantir-ne la mobilitat. Els vehicles entraran per la Diagonal i la Meridiana en dues columnes. I, vora les 16 hores, està previst que els rebi Pere Aragonès amb David Mascort, conseller d'Acció Climàtica.