Fons ciutat de Barcelona, ​​noia sorpresa, cercle vermell amb llibres dins

ACTUALITAT

La biblioteca més bonica de tot Barcelona té més de 100 anys i està molt amagada

La Biblioteca Pública Arús i la seva singular Estàtua de la Llibertat, dues ‘joies’ molt desconegudes a la ciutat comtal

Barcelona sempre ha estat coneguda per la seva rica història i cultura. Si caminem pels seus carrers, ens trobarem amb infinitat de tresors culturals. Com és el cas d'una ‘joia’ oculta per a molts transeünts, parlem de la Biblioteca Pública Arús, ubicada al passeig de Sant Joan n.26.

Aquesta biblioteca és una de les més boniques de la ciutat i, a més a més, compta amb una història molt fascinant, que es remunta un segle enrere. Va ser fundada per Rossen Arús i el seu propòsit era convertir-se en un indret de cultura i aprenentatge per als barcelonins.

Muntatge de dues fotos, una de l'interior i l'altra de l'exterior, de la Biblioteca Pública Arús de Barcelona

La Biblioteca Pública Arús, històrica a Barcelona

Rossen Arús, filantrop i periodista, va fundar la Biblioteca Pública Arús amb la intenció d'oferir al poble un lloc per a l'educació i el coneixement. L'any 1895, la va inaugurar i, des d'aleshores, l'espai ha reunit milers d'intel·lectuals i amants de la literatura.

El periodista va voler que la seva biblioteca fos un espai ideal per a qualsevol persona que estigués interessada a aprendre i educar-se. Creia fermament en la importància de l'educació i de la llibertat de pensament.

L'Estàtua de la Llibertat a la Biblioteca Arús

Una de les joies de la biblioteca és que compta amb una Estàtua de la Llibertat al seu interior. A diferència de l'original a Nova York, la seva estructura és de bronze i fa només dos metres.

Una dada curiosa és que l'Estàtua de la Llibertat original porta a la mà una tauleta amb la data d'independència dels Estats Units. Mentre que la que es troba a la Biblioteca Pública Arús porta la inscripció Anima Libertas, llibertat de l'ànima en llatí. L'estàtua vol simbolitzar la llibertat intel·lectual i espiritual, el tema central de la biblioteca de Rossen Arús.

Muntatge d´una església desenfocada i una Bíblia

Accés i visites a la biblioteca

L'entrada a la Biblioteca Pública Arús és gratuïta, així que qualsevol interessat pot explorar les seves encantadores sales i submergir-se a la seva apassionant col·lecció de llibres i documents històrics.

Tot i això, per poder gaudir dels espais més especials sí que cal pagar. Una entrada amb la qual obtindrem una visita guiada per les sales més enigmàtiques. Una experiència meravellosa pels amants de la història i la literatura.

Un tresor amagat al cor de Barcelona

La biblioteca és tot un tresor amagat de la ciutat de Barcelona. Tot i trobar-se en una zona cèntrica, molts catalans no saben de la seva existència. No et pots perdre la seva fascinant arquitectura i la seva atmosfera, que et transportarà a una altra època i la seva rica història.

La Biblioteca Pública Arús no només és la més bonica de Barcelona, sinó que també compta amb la visió de Rossen Arús per poder regar de coneixement a la ciutat.

➡️ Actualitat

Més notícies: