Muntatge de fotos de Barcelona, imatge desenfocada i una persona sorpresa

ACTUALITAT

Adeu inesperat a un emblemàtic mercat de Barcelona: llençaran l'edifici a baix

Després de detectar greus problemes estructurals, l'Ajuntament ha anunciat el trasllat provisional del mercat

Durant l'estiu del 2021, Barcelona va detectar greus problemes estructurals en un edifici molt emblemàtic de la ciutat. Es tracta del Mercat de l'Estrella, ubicat al barri de Gràcia. Ara, el consistori ha anunciat que aquest mercat es traslladarà provisionalment sobre el llac dels Jardins del Baix Guinardó, mentre es duen a terme les necessàries reparacions.

Després d'algunes controvèrsies, l'Institut de Mercats de Barcelona ha avançat amb el projecte i ha licitat un estudi geotècnic. Aquest estudi és el primer pas per iniciar les obres, que s'espera que comencin entre el 2026 i el 2027, coincidint amb el 75è aniversari del mercat.

La nova estètica del Mercat de l'Estrella de Barcelona

Entre altres qüestions, l'estudi ha confirmat que no es tracta d'una simple remodelació o reforma sinó quelcom molt més laboriós. De fet, es demolirà l'estructura actual per construir-ne una totalment nova.

El nou mercat comptarà amb planta baixa, tres plantes superiors i dues plantes subterrànies, incloent-hi una excavació de vuit metres. Tot i això, encara no s'ha revelat quantes paradetes hi haurà ni quants dels actuals comerciants romandran al nou mercat.

Exterior del Mercat de l´Estrella de Barcelona amb diversos clients

A més, també s'ha confirmat que es construiran tres plantes d'habitatge públic. Aquestes noves llars estaran destinades a persones i famílies en situació de vulnerabilitat.

Queixes per part de veïns i professionals

La reforma anunciada, però, ha causat gran enrenou, rebent crítiques per part de veïns i comerciants. Inicialment, es va considerar ubicar el mercat a la part central dels mateixos jardins de Barcelona, ​​però aquesta proposta va ser descartada pel veïnat. De la mateixa manera, hi ha més residents del barri que també estan en desacord amb la ubicació actual.

La plataforma Salvem el Baix Guinardó protesta enèrgicament contra el trasllat de l'envelat provisional del Mercat de l'Estrella. El representant de la plataforma, Andreu Rojas, ha expressat el seu descontentament sobre la situació, destacant la importància del mercat per al teixit social de la zona.

El portaveu va assenyalar que no s'hauria d'ubicar un espai comercial a una àrea verda i de trobada social. "A més és un símbol del Baix Guinardó”, va afegir Rojas.

La decisió de l'Ajuntament ha generat crítiques, en un moment de sensibilitat especial amb els espais verds de la ciutat. A més, contradiu les declaracions prèvies de l'alcaldessa Ada Colau, que havia afirmat que el mercat no s'instal·laria al parc.

➡️ Actualitat

Més notícies: