Fotomuntatge amb una imatge de fons de l'AP-7 i al capdavant una rodona vermella amb un tractor en un camp
ACTUALITAT

Els agricultors anuncien talls a les carreteres catalanes: quan i com afectarà

El sector agrari ha anunciat que realitzaran talls a les principals carreteres catalanes a partir de la setmana que ve

Els agricultors catalans han anunciat talls a les principals carreteres del territori per dilluns que ve, 5 de febrer, a causa de la crisi de preus.

Diferents organitzacions agràries de Catalunya pretenen aturar el trànsit com a protesta. Especialment, a les autopistes, autovies i accessos a les capitals de demarcació.

La intenció és, segons han informat fonts del sector, "paralitzar" per complet el territori català a partir de la setmana que ve. Les organitzacions catalanes s'uneixen, així, a les mobilitzacions de les darreres setmanes a altres països europeus, com França o Alemanya.

Els agricultors tallen les carreteres catalanes

Els agricultors catalans preveuen convocar talls a les principals carreteres del territori a causa de la crisi de preus. Serà a partir de dilluns que ve, 5 de febrer, com han anunciat fonts del sector. Les carreteres afectades seran, principalment, autopistes, autovies i accessos a les capitals de demarcació.

Les mobilitzacions que començaran la setmana que ve tenen com a objectiu "paralitzar" Catalunya per protestar contra uns preus que no consideren "justos". A més de posicionar-se en contra de “l'odissea” de productes importats de tercers països i una normativa burocràtica “extensa”, entre altres qüestions.

Les organitzacions agràries han afirmat que aquests problemes no són tan sols de caràcter "europeu, sinó també governamental". Han lamentat, a més, que es tracta de decisions "estratègiques i negatives" per part de les administracions.

I han destacat la “desídia” per part del Gobierno i de la Generalitat. Consideren que el fet de "no voler negociar" el salari dels treballadors de la propera campanya o una pujada d'impostos "que hauria d'estar bonificada" és una "desmesura".

Afectacions a partir de la setmana que ve

Les protestes dels agricultors a les carreteres catalanes començaran la setmana que ve, a partir de dilluns, 5 de febrer. El sector té l'objectiu de tallar l'accés a capitals de demarcació i les autopistes o autovies principals de Catalunya.

Està previst que les protestes del sector es comencin a organitzar i coordinar aquest dimarts que ve, 30 de gener, en una assemblea a Fondarella (Pla d'Urgell).

El sector agrari se sumaria, així, a les mobilitzacions que ja s'estan duent a terme a països com França, Alemanya, Polònia o Romania. Al país veí, s'ha declarat aquest mateix dilluns, 29 de gener, un bloqueig indefinit als accessos a París.