Fotomuntatge amb una imatge de fons de la ciutat de Barcelona i una rodona vermella al capdavant amb Santa Coloma de Gramenet
ACTUALITAT

La ciutat més barata per viure a tan sols 10 minuts de Barcelona

Aquesta ciutat, ubicada a només 10 minuts de Barcelona, és la més barata per viure a la ciutat comtal, segons ha revelat Idealista

Barcelona és, actualment, una de les ciutats més cares per anar-se'n a viure de tot Espanya. Els lloguers a la ciutat comtal estan pels núvols i adquirir-hi una propietat tampoc és una de les opcions més rendibles avui dia. De fet, ja s'ha assolit el màxim històric en els lloguers, que se situen gairebé en els 1.200 euros mensuals.

Tot i això, moltes feines requereixen viure a Barcelona. O, si no, almenys a prop de la gran ciutat. Per això mateix, el portal Idealista ha fet una llista de les poblacions a pocs minuts del municipi més barates per anar-se'n a viure.

I és que, segons han revelat, es tracta de localitats que, des de l'auge dels preus als lloguers de Barcelona, han vist com augmentava la quantitat de persones interessades a anar-hi a viure.

Aquesta és la ciutat més barata a 10 minuts de Barcelona

El portal Idealista ha revelat quina és la ciutat més barata per anar a viure a prop de Barcelona. De fet, tan sols se situa a 10 minuts de la ciutat comtal, dins l'àrea metropolitana de Barcelona.

Aquesta és Santa Coloma de Gramenet. El municipi de la comarca del Barcelonès és ideal per viure a prop de Barcelona, segons Idealista. Les darreres avaluacions constaten que és, avui dia, la ciutat més a prop de Barcelona preferida per molts per anar-se'n a viure. I és que està, a més a més, molt ben connectada. Se situa a tan sols 10 minuts amb metro.

El cost mitjà per viure de lloguer a aquesta ciutat és de 842 euros al mes. Un preu que, tot i que no és barat, se situa per sota del Salari Mínim Interprofessional (SMI). Cosa que no passa amb la mitjana dels lloguers a Barcelona, que pugen al voltant dels 1.123,5 euros mensuals.

Cornellà de Llobregat i l'Hospitalet, també a la llista

Però si la ciutat de Santa Coloma de Gramenet no t'acaba de convèncer, no et preocupis. Idealista ha aportat el nom de fins a dos municipis més, també a prop de Barcelona.

El primer és Cornellà de Llobregat, al Baix Llobregat. Aquest és, actualment, el cinquè municipi preferit proper a la capital catalana. La mitjana del preu d'un lloguer augmenta una mica respecte a Santa Coloma de Gramenet. A Cornellà pagaries uns 933 euros al mes.

És la segona opció més assequible, situada a una mica més de 20 minuts de Barcelona. De fet, està, com Santa Coloma, molt ben connectada, a través de línies directes de transport públic.

L'Hospitalet de Llobregat també es col·loca a la llista d'Idealista, com la tercera preferida. El preu d'un lloguer en aquest municipi se situa al voltant dels 965 euros.

La ciutat està, com les localitats anteriors, molt ben connectada i es pot arribar en menys de mitja hora a Barcelona a través del metro, autobús o amb Rodalies.

L'altra cara de la moneda és Castelldefels. Com ha revelat el portal citat, el municipi costaner del Baix Llobregat té un preu mitjà de lloguer de fins a 1.114,86 euros. Cosa que el transforma en una opció poc assequible per a moltes butxaques. A més, hi ha una distància d'aproximadament una hora des de Castelldefels a la ciutat de Barcelona.