restaurant de Catalunya per menjar la millor paella per celebrar la fi de Falles

ACTUALITAT

Els 5 locals de Catalunya que tenen la millor paella per celebrar la fi de Falles

Catalunya posa a disposició dels amants de la cuina els millors locals on menjar una deliciosa paella

Les Falles ja estan en plena expansió a València i, amb elles, les millors paelles. Catalunya no celebra aquesta festivitat, però sí que tots els apassionats d'aquest plat hi poden degustar alguns dels millors. Són diversos els restaurants que ofereixen una àmplia carta de les millors paelles del país.

Així que, si vols celebrar les falles a Catalunya, només has de fer cas de les nostres recomanacions i començar a gaudir-ne. Escollir un bon restaurant per menjar una paella no sempre és fàcil. Que facin un bon arròs i que no se te'n vagi el sou, de vegades, resulta complicat.

Per això Catalunya sap bé que la gastronomia és un dels seus millors forts. Així que ja ho té tot llest per als que vulguin celebrar la fi de Falles amb magnificència. Lluny de València, sí, però amb tot el sabor de la millor paella.

On menjar-se una bona paella a Catalunya

  • Can Bosch, a Cambrils (Tarragona). Amb una estrella Michelin des de 1984, aquest establiment ofereix una cuina honesta amb arrels tradicionals, on el mar juga un paper fonamental en la qualitat dels seus ingredients.
  • El Barquet, Tarragona. Aquest restaurant ha aconseguit fusionar la tradició amb la innovació, oferint una experiència gastronòmica que recorda els sabors d'abans. Amb menús variats, aquest local familiar és una destinació obligada per als amants de l'autèntica cuina catalana.

  • La Mar Salada, a Barcelona. El local sorprèn els comensals amb la seva autenticitat marinera. Ubicat al costat de l'emblemàtic edifici de la Llotja, aquest restaurant s'enorgulleix de fer servir productes frescos provinents del mar.

  • 7 Portes, un clàssic de Barcelona des del 1836. És reconegut per la seva variada carta d'arrossos i paelles i és un referent per als que busquen gaudir de la tradició culinària en un ambient històric i acollidor.

  • Els Pescadors, al port de Llançà, Alt Empordà (Girona). En aquest cas, destaca per la cuina natural i marinera, utilitzant ingredients frescos i locals per crear plats que capturen l'essència del Mediterrani.

Amb aquests cinc restaurants destacats, Catalunya es consolida com una destinació imperdible per als amants de la bona taula i l'autèntica paella espanyola.

Les Falles, tota una celebració

Les Falles de València són una festivitat popular que se celebra durant la setmana del 19 de març, en honor de Sant Josep, el patró de la ciutat. Aquesta celebració és reconeguda internacionalment per les seves monumentals figures de cartó pedra i fusta que es cremen públicament a Nit del Foc.

La tradició de les Falles té les arrels en antigues celebracions paganes que marcaven el canvi d'estacions, però amb el temps es van integrar elements religiosos i culturals. La festa de les Falles comença oficialment el darrer diumenge de febrer amb la plantà.

Durant els dies següents, es duen a terme diversos esdeveniments com a desfilades i ofrenes florals a la Mare de Déu dels Desemparats. També hi ha música, balls, focs artificials i la mascletà, un espectacle pirotècnic diürn característic de la festa.

El punt culminant de les Falles és la cremà, on totes les falles, excepte la guanyadora del concurs, són cremades en una espectacular exhibició de foc i pirotècnia. Aquest acte simbolitza la renovació i el començament d'un cicle nou. Les Falles van ser declarades patrimoni cultural immaterial de la humanitat per la UNESCO el 2016.

➡️ Actualitat

Més notícies: