Fotomuntatge amb fons d'un restaurant difuminat i al capdavant Jordi Roca i un dibuix d'euros
ACTUALITAT

Els 4 negocis que té Jordi Roca, el xef pastisser del Celler de Can Roca

Jordi Roca triomfa tant a Girona com a Barcelona amb la seva gelateria i 'bikineria' Rocambolesc

Jordi Roca és, juntament amb els seus dos germans Joan i Josep, un dels millors xefs del país. I un dels que compta amb més renom a Catalunya. I és que el Celler de Can Roca s'ha convertit en els darrers anys en un dels millors restaurants on pots degustar autèntiques delícies si passes per Girona.

Tot i això, no és aquest l'únic projecte gastronòmic que tenen entre mans els germans Roca. De fet, cadascun té negocis paral·lels. En el cas de Jordi Roca, el fet de patir una malaltia rara no li ha posat mai fre i, actualment, compta amb diversos negocis de renom al voltant de Catalunya, però també de tot Espanya.

Els 4 negocis de Jordi Roca, el pastisser del Celler de Can Roca

Jordi Roca, que va arribar a guanyar el títol de Best Pastry Chef (Millor xef pastisser) l'any 2014, segons destacava OkDiario, posava en marxa diversos locals de pastisseria a Catalunya. El més sonat, el Rocambolesc, una famosa gelateria creativa que obria les portes, com el Celler de Can Roca, a Girona, l'any 2012.

La fama d'aquest local, que va obrir amb la seva dona, Alejandra Rivas, també pastissera, va ser immediata i tan gran que no va dubtar a traslladar altres parts del país.

Actualment, Rocambolesc té seus tant a Girona com a la Rambla de Barcelona o Madrid. I fins i tot una quarta als Estats Units. Concretament, a Houston. A més, recentment Jordi Roca anunciava l'obertura, en forma de pop-up i per un temps limitat, d'un nou Rocambolesc a Tenerife.

Captura d'Instagram de Jordi Roca i Alejandra Rivas a l'obertura de la 'bikineria' Rocambolesc

Tot i això, el Rocambolesc mutava, fa poc temps, una 'bikineria'. Jordi Roca apostava per "fer un salt al món salat" el setembre passat a Girona amb l'elaboració de biquinis, el nom al qual se li dona a Catalunya al típic sandvitx de pernil i formatge.

Jordi Roca, però, també decidia obrir la Casa Cacao. Es tracta d'una botiga dedicada a la xocolata i al cacau del Celler de Can Roca, situada a Plaça Catalunya, número 23, a Girona. Aquesta compta amb elaboracions del famós pastisser, com la crema de xocolata Rocacau, fava de cacau o nou pacana amb fruita de la passió i plàtan.

Captura d'Instagram del biquini del Rocambolesc de Girona

L'èxit de Casa Cacao, de Jordi Roca, li va permetre fins i tot obrir una pop-up a Hong Kong l'any 2021. A més, els germans Roca, a banda del famós Celler Can Roca, compten amb l'espai Mas Marroch, dedicat a la celebració d'esdeveniments als afores de Girona, i també del Normal, un restaurant de cuina més tradicional i espontània.

El pròxim mes de maig, també, obrirà les portes el seu nou restaurant, Esperit Roca a Sant Julià de Ramis. I és que, a més, no és només un restaurant, sinó que promet ser tota una experiència, amb hotel, sala d'exposicions o un celler de vi inclòs.

➡️ Actualitat

Més notícies: