Muntatge del passeig de Saou des d'una vista aèria i una noia rient amb els ulls tancats

SOCIETAT

La segona ciutat 'més feliç' d'Espanya és a Catalunya i no t'esperes quina és

Salou és una ciutat on es compleixen molts dels requisits més buscats per tenir una vida feliç

Hi ha ciutats que respiren felicitat. Altres, estrès, contaminació i caos. Així que ser escollida com una de les ciutats més felices d'Espanya és tant una fita com un afalac.

I això és el que li ha passat a Salou, a Tarragona. En un estudi dut a terme per Azucarera i difós per la consultora YouGov, Salou ha emergit com una de les destinacions més felices d'Espanya. D'aquesta manera, es consolida al segon lloc a Catalunya.

L'estudi, que va involucrar prop de 1.100 adults de tot el país, buscava identificar les localitats que els espanyols perceben com les més felices.

Requisits per a una ciutat feliç

A través d'una combinació de preguntes obertes i tancades, els participants van ser convidats a esmentar-ne les preferides. Tots ells ho van fer, independentment de si havien visitat o no, un lloc on creien que la gent era particularment feliç.

Salou va ser seleccionat com el segon destí més feliç de Catalunya, just darrere de Sitges i davant de Cadaqués. L'anàlisi va concloure que, malgrat les diferències entre aquests llocs, tots comparteixen una sèrie de condicions.

Totes elles a la línia de promoure el benestar dels seus residents. Aquests factors inclouen un ambient acollidor i cordial, tranquil·litat, una gastronomia de proximitat i qualitat, així com un entorn natural i paisatgístic excepcional.

El secret de l'èxit de Salou

En el cas específic de Salou, la seva elecció com a una de les ciutats més felices d'Espanya s'atribueix a diversos elements destacats. Entre ells hi ha la seva climatologia privilegiada, citada pel 50% dels enquestats. Seguida de les festes i activitats (39%), l'entorn natural (34%), la cordialitat dels habitants (30%) i la filosofia de vida (22%).

També per la gastronomia de proximitat i qualitat (21%), la tranquil·litat (18%) i el patrimoni cultural (17%). Aquest reconeixement reforça l'atractiu de Salou com una destinació no només per a vacances. Si no, també com un lloc on la felicitat és un component fonamental de la vida quotidiana.

Salou sempre és notícia

Salou no sempre és notícia per com es viu de bé. També per detencions una mica inesperades. La Policia Nacional va detenir a finals del mes de febrer passat un dels fugitius més buscats.

Tenia en vigor una Ordre Europea de Detenció i Lliurament que havia estat emesa per França. Els delictes, el tràfic de drogues, la tinença il·lícita d'armes, la pertinència a l'organització criminal i també els delictes contra l'ordre i la seguretat pública. De fet, era el líder d'un clan criminal de tràfic de drogues.

➡️ Societat

Més notícies: