Muntatge de Barcelona i l'hivernacle de Barcelona difuminat

ACTUALITAT

Els 10 espais que es poden visitar de franc a Barcelona: per temps limitat

Fins al 28 de juny, 10 espais mítics de Barcelona obren les portes en el marc del projecte ‘Espais ocults’

Barcelona és una localització plena d'espais històrics que, en molts casos, només es poden contemplar per fora. Per això, des del 21 de maig fins al pròxim 28 de juny, l'Ajuntament de Barcelona i l'associació cultural 48 h Open House Barcelona han posat remei a la situació.

L'Ajuntament i l'associació han creat el projecte ‘Espais ocults’, que té ala missió de fer accessibles certs espais al públic. Unes localitzacions que, normalment, nomes es poden contemplar per fora, però no visitar per dins.

Aquest projecte està emmarcat dins de les Setmanes de l'Arquitectura, que aquest any estan enfocades a descobrir alguns dels espais ocults del barri de la Ciutadella. Així, els visitants podran descobrir la Barcelona del 1888.

Però quins espais es poden visitar a ‘Espais ocults’? T'ho expliquem.

Imatge de l´Arc de Triomf de Barcelona

Els 10 llocs que es poden visitar de franc a Barcelona gràcies al projecte ‘Espais ocults’

  1. Cascada Monumental: La cascada, que es va utilitzar com a aquari durant l'Exposició Universal, guarda a la part del darrere un dipòsit d'aigua que rega els jardins de tot el parc. Unes espectaculars vistes que no deixaran ningú indiferent.
  2. Dipòsit de les Aigües: Després de l'Exposició Universal, el Dipòsit de les Aigües va tenir diverses funcions. Des de ser el magatzem del parc de bombers fins a ser un asil d'indigents, passant per l'arxiu del Palau de Justícia. Aquest espai, però, és ara una biblioteca de la Universitat Pompeu Fabra.
  3. Galeria de màquines: Aquest espai es va crear per desar la galeria de màquines de l'Exposició Universal. Tot i això, ara s'ha convertit en l'edifici de les Cavallerisses de la Guàrdia Urbana de Barcelona.
  4. Castell dels Tres Dragons: Creat sota les bases del modernisme, aquest espai va ser ideat com a cafè-restaurant durant l'Exposició Universal. Tot i això, després de passar per diverses funcions, ara és part del Museu de Ciències Naturals.
  5. Parlament de Catalunya: Aquest espai va ser construït el 1717 com a arsenal militar, encara que anys més tard Francesc Macià va decidir ubicar al seu interior el Parlament de Catalunya. Durant la Guerra Civil, aquest espai es va convertir en el Museu d'Art de Barcelona, on, fins al 2004, va conviure amb el Parlament de Catalunya.
  6. Arc de Triomf: L'Arc de Triomf obre ara les seves portes i els visitants podran pujar a la part superior de l'edifici i veure una panoràmica de Barcelona.
  7. Palau del Governador: Aquest espai, que va ser adaptat el 1888 com a Pavelló Reial on es van allotjar els reis durant l'Exposició Universal, ha acabat sent l'Institut Verdaguer.
  8. Museu Martorell: Va ser el primer museu públic de Barcelona, encara que l'any 2010 va tancar les seves portes per què es va quedar petit. Tot i això, el mes de febrer passat va reobrir les portes com a centre d'exposicions temporals.
  9. Umbracle: En aquest espai, destinat a fer ombra a espècies vegetals d'altres països, durant l'Exposició Universal es van celebrar conferències o altres festes.
  10. Hivernacle: L'Hivernacle complia la funció oposada a l'espai anterior. Tot i això, un temporal el va destrossar i no es va poder plantar vegetació, per la qual cosa va estar buit durant l'Exposició Universal.

Per visitar aquests espais és imprescindible inscriure's a la pàgina web d'‘Espais ocults’. És completament gratuït, però només per temps limitat.

➡️ Actualitat

Més notícies: