Muntatge d'un home molt emocionat amb els punys enlaire sobre un fons del MACBA a Barcelona per fora amb gent passejant
ACTUALITAT

El nou mirador que es construirà al MACBA de Barcelona: 300 m² i accés gratuït

El mirador promet convertir-se en un dels nous atractius de la ciutat relacionats directament amb la cultura

El MACBA de Barcelona tindrà un mirador que acapararà les mirades de tot Barcelona. La Comissió de Govern de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat el projecte d'ampliació del MACBA, que també inclourà la construcció d'un nou edifici a la plaça dels Àngels.

Aquest nou espai ampliarà el museu a 2.500 m², dels quals 2.110 m² estaran destinats a noves sales d'exposició, galeries, magatzems i instal·lacions. Sens dubte, però, la cirereta del pastís seran els 349 m² d'un mirador obert al públic. Sens dubte, aquest espai no deixarà indiferent ningú i promet ser un dels nous atractius de Barcelona.

Una important inversió per al MACBA

El projecte, que té un cost d'inversió de 13,85 milions d'euros, preveu la finalització de les obres el gener del 2027. Després d'aquesta aprovació inicial, s'obrirà un període d'exposició pública de 30 dies hàbils.

Un cop superat aquest tràmit i amb l'aprovació definitiva, s'espera licitar les obres al juny. Per això, la construcció s'espera per al novembre d'aquest any.

El disseny del nou edifici ha estat encarregat a l'estudi UTE Harquitectes i Christ & Gantenbein. Guanyadors del concurs públic organitzat pel Consell General del MACBA. El projecte inclou la transformació de l'edifici contrafort de Clotet-Paricio, que s'integrarà com a part del museu.

Aquesta ampliació permetrà exposar un nombre més gran d'obres del fons permanent i de la col·lecció del museu, que compta amb gairebé 6.000 peces. A més, es reordenaran i milloraran els espais i serveis del museu, i s'integrarà el Convent dels Àngels com a espai expositiu.

Més canvis a Barcelona

L'expansió del MACBA contribuirà a dinamitzar i millorar l'espai públic al barri del Raval. També hi ajudaran la construcció del nou Centre d'Atenció Primària Raval Nord i la futura reforma urbanística de la plaça dels Àngels.

Per tot això, la transformació de la plaça dels Àngels vol convertir-la en un espai d'estada amb nous usos ciutadans. Beneficiant així la comunitat del districte de Ciutat Vella.

No hi ha dubte que Barcelona ja és un atractiu turístic que no necessita gaires canvis. Però aquest tipus de millores fan que la ciutat comtal brilli encara més.

➡️ Actualitat

Més notícies: