Primer pla d'Alberto Chicote somrient amb una jaqueta blava
ENTREVISTES

Chicote ('Pesadilla en la Cocina'): 'Quan la tensió explota no hi ha altra que aturar'

Entrevista a Alberto Chicote, que ha estrenat la novena temporada de 'Pesadilla en la Cocina' a laSexta.

'Pesadilla en la Cocina' ha tornat a laSexta amb la seva novena temporada, en què Alberto Chicote intentarà ajudar nous establiments. En una entrevista a TVeo, el cuiner, que ens Revela les novetats d'aquestes noves deu entregues del format. També es mulla sobre les audiències i encara deixa a l'aire la seva participació a les Campanades.

Recordem que, la setmana passada, 'Pesadilla en la Cocina' va estrenar amb gran èxit la seva nova temporada a laSexta. Tant és així que el programa conduït per Alberto Chicote va liderar sobre tots els seus competidors amb un 8% de quota.Va aconseguir 679.000 seguidors de mitjana i 2.247.000 espectadors únics i va ser líder a Target Comercial (12,5%) i entre els espectadors entre 25 i 44 anys.

Què ens espera en aquesta temporada de 'Pesadilla en la Cocina', a la promo hem vist participants a la vora d'arribar a les mans?

Hem tingut moments molt delicats aquesta temporada. Cada any dic el mateix i pot semblar que ens repetim, però és la millor temporada que hem enregistrat fins ara. Hem tingut casos molt especials i bons i unes persones boníssimes.

Hem procurat que els establiments a què anem siguin diferents, que no hàgim vist prèviament. Aquesta temporada tenim un lloc de casaments, que no havíem fet mai, o establiments que no són restaurants normals. Tot i que després els capítols més icònics de 'Pesadilla en la Cocina' des del principi han estat restaurants normals i sense temàtiques.

Alberto Chicote al programa '¿Te lo vas a comer?'
Entrevista a Alberto Chicote, que ha estrenat la novena temporada de 'Pesadilla en la Cocina' | Atresmedia

Sempre és el mateix equip, els mateixos minuts, però cada partit és diferent, perquè el punt de partida és el mateix, però comencen a passar coses i en cada capítol el desenvolupament és molt diferent. Aquesta temporada tenim una mica de tot, perquè hem fet deu programes molt diferents entre si i entre els que hem fet fins ara. Això és fruit del treball de l'equip de 'Pesadilla en la Cocina' i quan vam acabar de gravar-ho a tots ens va quedar la sensació d'haver fet un temporadó.

I com gestiones aquests moments de tensió entre els participants?

Mai saps què passarà. Quan la tensió explota i explota ja amb una violència massa alta no hi ha cap altra parar això immediatament, col·locar-te al teu lloc i dir que això no passarà. Entenc que us digueu el que us vulgueu dir, però que arribem a un moment de violència així no. Estant jo davant no permetré que passi, sota cap concepte, abans me la porto jo si cal.

També hem vist alguns restaurants amb paneroles. Com vius aquests moments? Com poden arribar els restaurants a estar en aquestes situacions i amb aquesta higiene?

La majoria de vegades té molt a veure amb el desinterès, amb el desànim, amb el tot ja m'importa un bledo, però és una cosa que no puc entendre. També soc propietari d'un establiment, on prenc totes les mesures preventives perquè no passi això. En aquest cas, el que té a veure amb les plagues, amb les paneroles, és tot una qüestió preventiva perquè aquestes coses no passin. Quan ocorren almenys has de posar una altra solució de forma immediata.

Alberto Chicote amb una camisa acolorida està en una cuina, sostenint estris de cuina, mentre diverses persones estan al fons, algunes assegudes i altres dempeus, pel que sembla ser un restaurant o una cuina oberta a Malson a la Cuina.
Entrevista a Alberto Chicote, que ha estrenat la novena temporada de 'Pesadilla en la Cocina' | Atresmedia

Un restaurant ha de ser un espai sanitari i higiènic a més no poder perquè la nostra dedicació és donar menjar. El resultat de la nostra feina la gent s'ho fica per la boca, que sona molt heavy. Sempre faig la mateixa comparativa: imagina't que vas caminant pel carrer, de sobte apareix una persona que no coneixes de res i et diu que et mengis una croqueta. Al 95% de les ocasions o al 100% diries ni de conya. Com em menjaré alguna cosa que no sé ni què és, ni d'on ve, ni qui ets tu, ni res de res.

No obstant això, si en comptes de caminar pel carrer entres en un establiment i la mateixa persona t'ofereix la mateixa croqueta, hi vas i pagues per ella. Un establiment d'hostaleria o de restauració ha d'oferir una garantia que això que estàs fent compleix uns paràmetres suficients perquè tu te'l puguis menjar.

Alguna vegada has pensat que era impossible ajudar algun restaurant o fins i tot anar-te'n abans d'acabar la feina?

Mai no soc amant de les rendicions. Tornar-me a casa sense tenir la feina feta és una cosa que no contemplo, perquè cal fer la feina i cal fer-ho bé. Cal deixar el lloc almenys amb totes les condicions i eines necessàries perquè puguin millorar. A partir d'aquí comptar amb els que estan a càrrec de l'establiment en facin un bon ús.

Alberto Chicote amb jaqueta blanca i detalls de colors parlant davant d'un restaurant de Malson a la Cuina.
Entrevista a Alberto Chicote, que ha estrenat la novena temporada de 'Pesadilla en la Cocina' | Atresmedia

Com vius les audiències? Ets de mirar molt les dades? Què esperes d'aquesta nova temporada de 'Pesadilla en la Cocina'?

Espero que vagi molt bé, però ara les audiències són molt diferents de com eren abans. Quan vam començar amb 'Pesadilla en la Cocina' l'única audiència que es tenia en compte era el percentatge del share a la televisió i ja està. Ara mateix tenim plataformes, reposicions, la gent veu els programes a l'hora que li ve millor, on li ve millor.

Evidentment no em posaré xulo, m'encantaria fer un 37%. Això és com el que diu que no vol donin l'Estrella Michelin. Una cosa és que treballis perquè te la donin i una altra és que el dia que et diguin que ets l'hòstia, tu diguis que no. Que et passin la mà per l'home i que facis un cop d'audiència és una cosa que a tots ens agrada.

Miraré les audiències, però ja no el miraré de la mateixa manera que el mirava abans, quan sabia que aquella dada era absolutament crucial. Ara sé que hi ha l'audiència d'atresplayer, quan sigui a Netflix, la gent que després veu les reposicions a Mega, la que ho veu els dissabtes perquè dimarts a prime time li ve malament...

Captura de Cristina Pedroche i Alberto Chicote com a presentadors de les Campanades d'Antena 3
Entrevista a Alberto Chicote, que ha estrenat la novena temporada de 'Pesadilla en la Cocina' | Atresmedia

Queden encara uns mesos, però t'agradaria repetir al capdavant de les Campanades?

Per descomptat que m'agradaria, sempre ho he dit, que a mi el moment de Campanadas és una cosa que sembla molt màgica. Estic feliç cada cop que la cadena confia en mi per a una retransmissió tan icònica com la de les Campanades.

Si ho faré, encara no ho sé. El que sí que sé és que jo el 31 de desembre treballo si o si, perquè estic a la tele o soc al restaurant. El 31 si em vols buscar anirà treballant o a Omeraki o a la Puerta del Sol, però pencant segur.

➡️ laSexta ➡️ Entrevistes

Més notícies: