TV3 es gasta un dineral i fa un nyap amb la seva app, que deixa de ser compatible
L'aposta per 3cat neix amb problemes que no s'havien previst
Televisió de Catalunya llançava fa unes setmanes 3cat, un agregador de continguts audiovisuals que pretenia ser el Netflix català. Es tractava d'una aposta de pes, amb un pressupost d'uns 11 milions d'euros. La intenció era modernitzar la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, amb una plataforma en línia amb centenars de sèries, programació de TV3 i Catalunya Ràdio en directe i podcasts.
3cat es va estrenar fa uns dies amb dues propostes que només es poden trobar en aquesta plataforma. Una d'elles és 'La Travessa', un reality presentat per Laura Escanes i l'altra 'Vosaltres mateixos', d'Andreu Buenafuente. Segons explica la mateixa CCMA, la resposta ha estat més que positiva, però s'han trobat amb un problema inesperat i que demostra quelcom una mica preocupant: la seva nova app no és compatible amb molts televisors.
Aquesta ha estat la sorpresa de molts catalans que s'han hagut d'instal·lar la nova app a la seva smart tv per veure els continguts de 3cat. La vella aplicació ja no serveix i resulta que la nova no és compatible amb la televisió. Hi ha centenars de missatges a les xarxes queixant-se que no poden fer servir l'app, que és de nova creació. I molts altres que afirmen que malgrat poder-la fer servir, l'app falla més que una escopeta de fira i molts continguts s'encallen o es repeteixen frases.
Hem fet la prova i ens hem instal·lat l'app de 3cat a la nostra smart tv. En un inici no s'aprecia error (és un televisor del 2020), però en reproduir un contingut, aquest s'encalla el cap d'uns minuts. És un error recurrent: cada poc temps es repeteix el contingut, escoltant-se la mateixa frase un parell de vegades.
Diversos experts assenyalen que l'error només es reprodueix a la televisió, cosa que no passa a l'app del telèfon mòbil. Potser aquí hi ha l'error, en el desenvolupament duna aplicació que hauria de ser diferent per a cada plataforma. El cas és que de moment un projecte que costa 11 milions d'euros públics és un nyap. I sap greu dir-ho, no és pas una novetat.
De moment compta amb 500.000 usuaris registrats, però les queixes són una constant.
Més notícies: