Muntatge amb una escena de 'La que se avecina' i José Luis Gil somrient
TELEVISIÓ

José Luis Gil es va acomiadar d'Enrique Pastor amb una escena que pocs han oblidat

Ningú esperava que aquesta última aparició a 'La que se avecina' podria marcar tant l'actor José Luis Gil

José Luis Gil va deixar aparcada la seva participació en el rodatge de la popular sèrie La que se avecina el dia 4 de novembre de 2021. Va ser en aquesta data quan l'actor saragossà va patir un ictus isquèmic agut pel qual va estar ingressat diversos dies a un hospital de Madrid. Després de 170 episodis a la ficció espanyola, Enrique Pastor va deixar els seus seguidors en un capítol que sens dubte cap d'ells haurà esborrat de la seva memòria.

Va coincidir amb el final de la temporada 12 quan l'estimat actor va deixar d'aparèixer a La que se avecina. El capítol titulat Una resistencia heroica, una catarsis subterránea y un hasta siempre va ser emès el 25 d'abril de 2022. Aleshores, els veïns de Mirador de Montepinar es van veure obligats a abandonar l'edifici on havien viscut durant molts anys.

Les últimes paraules de José Luis Gil a La que se avecina són difícils d'oblidar

Els residents a la comunitat esmentada decideixen atrinxerar-se al búnquer d'Antonio Recio per evitar així que els desallotgin de l'edifici. Amb prou menjar per subsistir fins a tres anys, tots tenien clar que cap volia abandonar casa seva per la construcció de la M-60.

El seu objectiu era que decidissin no expropiar-los o que els abonessin més diners, però és finalment la senyora Fina qui acaba solucionant l'embolic. Després de recuperar diversos milions d'euros de la loteria de Germán Palomares, els veïns de Mirador de Montepinar decideixen sortir i fer cas a la policia que envoltava la comunitat.

És llavors quan les autoritats detenen Antonio Recio per segrestar el líder de Podemos. Amador va defensar llavors que, si detenien algun d'ells, els haurien de detenir a tots… i és el que finalment va passar.

És llavors quan Enrique Pastor, interpretat per José Luis Gil, fa veure a la resta com estan d'units quan tenen un objectiu comú. Una reflexió que fa sorgir nombroses mostres d'afecte entre ells.

Els veïns llavors comencen a posar-se malenconiós i Menchu proposa que busquin un lloc on hi hagi lloc per a tots. "He vist un edifici que es ven al centre. Havien de fer oficines, però amb la crisi ho van parar", diu Coque en clara referència a Aquí no hay quien viva.

José Luis Gil, amb rostre de preocupació, interpretant Enrique Pastor a la sèrie 'La que se avecina'
José Luis Gil va aparèixer per última vegada a 'La que se avecina' al final de la temporada 12 | Mediaset

Finalment, tots prenen la decisió de mudar-se junts a un nou edifici del centre de Madrid, Contubernio 49. Un fet que no sembla llavors entusiasmar l'expolític Enrique Pastor, encara que finalment hi acaba accedint. És aleshores quan tots es posen a celebrar que continuaran sent veïns.

L'estimat actor continua present a la sèrie que tanta popularitat li va donar

Un moment en què el personatge de José Luis Gil, assegut, mira a càmera i exclama: "Quin enrenou!". Unes paraules que s'han pres com a clara referència a Juan Cuesta, el que va ser el seu personatge a Aquí no hay quien viva.

Promo - La Que Se Avecina [ÚLTIMO CAPÍTULO DE LA TEMPORADA 12] (Lunes a las 22:00h en TeleCinco) | 1

Precisament des d'aquell moment, coincidint amb el final de la temporada 12, el personatge d'Enrique Pastor no ha tornat a sortir en escena. Una absència que els guionistes han justificat enviant-lo al Brasil, fins on ha viatjat per visitar el seu fill Dylan.

Així i tot, als capítols següents hi ha hagut diversos moments en què la figura de Pastor ha sortit a la llum de manera subtil. Fotos col·locades als mobles, referències a la seva fictícia situació i mencions ocasionals. Són gestos que han servit per continuar tenint present el seu personatge en aquestes dues temporades en què encara se'l troba a faltar.