Chelo, la infermera que ha mort ofegada al mar: 'Mama, no et fiquis tan endins'
La seva filla Maria li va advertir del perill que corria mentre es banyava
Tragèdia en una platja de Ribadeo (Lugo), després que l'ovetenca María Consuelo Ginzo Gonzalo 'Chelo', de 49 anys, perdés la vida a Os Castros.
La veritat és que aquesta infermera de l'Hospital Álvarez Buylla de Mieres (Astúries) es va colpejar accidentalment contra unes roques. I tot a causa del mal estat del mar a la platja on estava banyant-se el divendres 30 de juny.
Segons han exposat el servei d'Emergències 112 de Galícia, el succés es va produir cap a les 18.00 de la tarda. I és que la dona va ser vista per diversos banyistes que van contactar amb Emergències per avisar de la crítica situació en què es trobava Chelo.
Mor una infermera de 49 anys a la platja d'Os Castros (Ribadeo)
El cas és que havien vist Chelo flotant a l'aigua després de colpejar-se contra unes roques. Quan van arribar els sanitaris i després de rescatada per diversos banyistes, la dona estava en parada cardiorespiratòria.
Els sanitaris li van fer diverses maniobres de reanimació al voltant d'una hora sobre la mateixa sorra de la platja, però els seus intents van ser inútils.
Finalment, Chelo va ser traslladada a un centre hospitalari proper, en aquest cas a l'Hospital da Mariña a Burela, i va acabar mort dissabte passat.
Chelo es va endinsar al mar massa malgrat els crits d'alerta de la seva filla
Chelo tenia una filla, María Calzón. Cal ressenyar que prèviament al cop que es va trobar les roques en plena platja d'Os Castros, Chelo era advertida per ella. Des de la llunyania li aconsellava que no es fiqués tan a dins a causa de les males condicions d'onatge de la platja esmentada.
Sembla que Maria va cridar així a la seva mare per alertar-la del perill. “Mama, no et fiquis tan endins, surt cap a fora”. Un advertiment que no va servir de gaire i que va acabar de la forma més tràgica possible
Tant ella com els seus pares José Ángel i María Josefa, juntament amb la resta de la família, van incinerar les restes mortals aquest diumenge. Aquest tràgic procés es va dur a terme al tanatori dels Arenals d'Oviedo.
La veritat és que Chelo era una persona molt valorada a l'hospital de Mieres on treballava fa força anys.
A l'Àrea de Psiquiatria, només conèixer la notícia, estaven molt afectats per això i recordaven molts que “era molt bona persona i millor companya. Però, sobretot, ets una gran professional, molt atenta sempre amb els pacients que atenia “Eren les paraules d'algun dels seus companys.
"No em puc creure que ja no sigui amb nosaltres"
La luctuosa notícia ha corregut com la pólvora entre tot el Servei de Salut del Principat i avui molts dels seus treballadors estaven incrèduls. "És que no em puc creure que ja no sigui amb nosaltres", ha lamentat un antic company de Chelo.
Pel que fa a l'operatiu de rescat dut a terme, van intervenir l'helicòpter Pesca II del Servei de Guardacostes de Galícia i la Salvamar Alioth.
A més a més, des del 112 de Galícia es va demanar la intervenció d'Urxències Sanitàries de Galícia 061, de la Policia Local i de la Guàrdia Civil. A més, Agrupacions de Voluntaris de Protecció Civil de Ribadeo i Barreiros també van ser presents al dispositiu.
Més notícies: