Captura de pantalla de Twitter

SUCCESSOS

El vídeo viral de la baralla entre un jove i un carterista al metro de BCN

El repunt de la delinqüència ha portat grups de joves a organitzar-se per frenar els robatoris i les agressions

L'espectacular augment de la delinqüència al metro de Barcelona ha donat lloc al fenomen de les patrulles ciutadanes. Es tracta de veïns anònims que vigilen al subsòl de la ciutat per agafar in fraganti els lladres i donar-los un escarment. Un vídeo recent que corre per les xarxes socials mostra un d'aquests joves encarant-se amb un carterista, que acaba rebent el seu merescut.

El compte de X @bcnlegends ha pujat aquestes imatges en què es veu un presumpte carterista enfrontant-se a un jove a l'estació de Clot a la Línia 1 del metro de Barcelona. Aquesta és una de les línies que concentra la majoria dels robatoris i agressions que disparen la inseguretat al metro de la ciutat comtal. El lladre acaba amb la cara ensangonada després de rebre diversos cops del jove que el va interceptar.

Els usuaris de la plataforma X han aplaudit l'acció, amb missatges com “això és el que caldria fer” i demanant “una medalla per al xaval”. El vídeo demostra la situació de degradació i inseguretat que pateixen els veïns de Barcelona, especialment els que diàriament agafen el metro. Les escenes de violència i incivisme es reprodueixen assíduament, amb els vigilants i la policia absolutament desbordats.

Les patrulles ciutadanes, un fenomen en auge

No és un fenomen nou, però les patrulles ciutadanes han incrementat la seva activitat davant de l'auge de la delinqüència a llocs com el metro de Barcelona. Patrulla Ciutadana va ser el grup pioner que va néixer el 2009 per visibilitzar la situació límit que es vivia al metro de Barcelona i que en lloc de millorar ha anat a més. El que és sorprenent és que la seva fundadora, Eliana Guerrero, va acabar sancionada per dur a terme “activitats o accions que poden alterar l'ordre o pertorbar els serveis de metro”.

No passa només al subsòl barceloní, també als barris més conflictius ia altres ciutats com Terrassa es reprodueixen aquestes patrulles ciutadanes. S'organitzen a través de les xarxes socials per alertar dels delictes i protegir la seguretat davant de la passivitat de les autoritats. L'esquerra sol denunciar aquestes iniciatives, a les quals vincula amb grups d'extrema dreta per, segons diu, encoratjar el problema intentant criminalitzar col·lectius vulnerables.

➡️ Successos

Més notícies: