Captura de pantalla de Twitter
SUCCESSOS

VÍDEO | Li roben el telèfon mentre gravava a la sortida del metro de BCN

Les imatges testifiquen la inseguretat creixent que es viu a Catalunya, sobretot al centre de la capital

Barcelona s'ha convertit en capital europea de la delinqüència, segons les dades oficials que adverteixen d'un imparable creixement dels delictes. Segons Eurostat, la ciutat comtal és la segona ciutat europea amb més robatoris només per darrere de Brussel·les. A més de les estadístiques, els mateixos ciutadans són testimonis diaris de la inseguretat a Barcelona, com ho testifica un impactant vídeo que corre per Twitter.

Les imatges mostren una noia posant a la sortida de l'estació del metro de Plaça Catalunya, a plena llum del dia i amb el lloc ple de gent. A continuació s'aprecia una mà a la part superior i la imatge comença a agitar-se fins que es veuen uns peus corrent en allò que sembla clarament un robatori. El vídeo ha estat enfilat a TikTok amb el missatge “suposo que era l'estació equivocada”.

Sota el vídeo es poden llegir comentaris com “pròxima estació per al telèfon, Marroc” i “una bona mostra de com està de perduda Barcelona”. També hi ha usuaris de la xarxa social que demanen més mà dura contra la delinqüència i sobretot contra la multireincidència. No n'hi ha per menys, ja que segons dades oficials l'any passat 500 multireincidents van cometre 6.000 robatoris a la ciutat comtal.

La delinqüència creix a Barcelona ia tot Catalunya

Segons les xifres oficials, els delictes van augmentar un 8,6% a Barcelona i moltes de les malifetes van ser comeses per les mateixes persones. Alguns partits demanen més mà dura per frenar la delinqüència, i la reforma del codi penal per dissuadir els multireincidents. També denuncien la creixent inseguretat vinculada a la immigració il·legal massiva, i demanen l'expulsió dels estrangers que fan de la delinqüència el seu modus vivendi.

Tot i això, l'esquerra i el processisme titllen de “racistes” aquestes propostes, i acusen els ciutadans preocupats per la seguretat de fer el joc a l'extrema dreta. La realitat és que els barris més humils són els que pateixen diàriament les conseqüències de l'incivisme i la inseguretat. Una realitat que cada vegada més persones presencien i decideixen denunciar-ho a les xarxes socials.

➡️ Successos

Més notícies: