Captura de pantalla de Twitter
SUCCESSOS

El vídeo que circula a les xarxes socials i que mostra en què s'ha convertit Catalunya

Un altre robatori a plena llum del dia al barri del Raval de Barcelona

La inseguretat és un fenomen latent i creixent a Catalunya, on a molts llocs s'han disparat de manera alarmant els robatoris amb violència. Una de les zones més perilloses és sens dubte el barri del Raval de Barcelona, on els veïns conviuen diàriament amb problemes com ara la drogoaddicció, les baralles i les agressions. Un vídeo que circula per les xarxes socials mostra fidelment la situació en què es troba Catalunya.

Les imatges han estat difoses per Metrópoli, que va informar d'un robatori amb violència a plena llum del dia al Raval dilluns passat. El delinqüent va abordar una persona amb la intenció de robar-li la cadena del coll d'una tirada. El vídeo cedit a aquest mitjà mostra com diversos testimonis van aconseguir retenir el lladre fins que van arribar els Mossos d'Esquadra i van efectuar la detenció.

Tot i això, en aquests casos el delinqüent torna a sortir al carrer al cap d'unes hores per seguir amb les malifetes. Aquest és el principal problema de la delinqüència a Barcelona ia Catalunya, la multireincidència, ja que la majoria de delictes comuns els cometen les mateixes persones. A més, segons dades de la Guàrdia Urbana de Barcelona, el 80% dels delictes són comesos per joves estrangers, els anomenats menes.

Impunitat per als delinqüents

El Govern de la Generalitat ha estat assenyalat com a responsable principal de la degradació i l'augment de la inseguretat a moltes ciutats de Catalunya. Les polítiques bonistes imposades per la Conselleria dInterior, que ha negat reiteradament el problema de la inseguretat, han contribuït a empitjorar la situació. A més, la llei empara la impunitat dels delinqüents, molts dels quals acaben convertint la delinqüència en el seu estil de vida.

Només uns dies enrere es va viralitzar el vídeo d'un robatori amb violència una noia en un portal a Manresa. L'assalt va ser protagonitzat per un marroquí de 23 anys a qui la policia ja feia temps que seguia els passos. Els Mossos d'Esquadra van alertar de l'existència de bandes de mena que s'organitzen per cometre robatoris violents a Manresa.

Com Barcelona i Manresa, altres ciutats de Catalunya s'enfronten diàriament al problema de la delinqüència i la inseguretat creixent. En alguns llocs fins i tot s'han organitzat patrulles ciutadanes per defensar-se, com és el cas dels barris més perillosos de Terrassa. Això no fa més que confirmar el fracàs del Govern en matèria de seguretat.

➡️ Successos

Més notícies: