Captura del vídeo en què un ciutadà s'encara amb un jove magribí a l'andana del metro de Barcelona

Un usuari del metro de Barcelona s'enfronta a un magribí que intimidava unes noies

Un ciutadà per als peus a un jove 'marroquí' que estava causant molèsties a la xarxa de Rodalies de la capital catalana

Fa uns dies, l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya admetien la situació límit que viu la capital catalana pel que fa a la delinqüència. La mateixa administració reconeixia que han pujat els actes delictius com, per exemple, els robatoris i els furts: se n'arriben a cometre fins a 12 cada hora a Barcelona. Però també augmentaven altres casos com són les agressions sexuals, que havien patit un repunt perillós aquest 2023.

La situació cada cop és pitjor. El mateix Govern ho sap i, per això, el departament d'Interior destinarà més efectius dels Mossos d'Esquadra a Barcelona. També el nou Ajuntament del PSC de la capital catalana ha centrat la seva preocupació en la qüestió de la seguretat als carrers barcelonins.

Un dels punts calents de la delinqüència sol ser el metro o les estacions de Rodalies. El transport públic a Barcelona és molt concorregut. I el fet que no sigui habitual veure molta presència policial a les estacions, afavoreix l'activitat delinqüencial.

Imatge de dos agents dels Mossos d'Esquadra detenint a un home
El Govern destinarà més Mossos a Barcelona | Mossos d'Esquadra

Amb aquesta situació es pot arribar al cas que qualsevol ciutadà intenti prendre's la llei pel seu compte si presencia una injustícia o un presumpte delicte. I això és el que va passar aquesta setmana a Barcelona. Un usuari del metro barceloní es va encarar amb un jove magribí que, segons els testimonis, estava intimidant un grup de noies que eren a l'andana.

Tal com es pot apreciar al vídeo que hi ha a la part inferior de la notícia, un ciutadà s'enfronta a un noi “marroquí” i li retreu les seves accions. A més, també li tira en cara que intentava robar a un grup de xavals. La discussió entre l'usuari del metro i el presumpte delinqüent acaba amb una petita baralla física entre tots dos.

Les imatges s'han fet ràpidament virals a les xarxes socials. I molts usuaris feliciten i agraeixen al ciutadà haver intervingut per protegir les joves que estaven sent intimidades per aquest magribí. En tot cas, aquestes imatges no deixen de ser una mostra més de la realitat complicada que es viu a Barcelona respecte a la seguretat.