Dos bombers al costat de l'edifici esfondrat de Badalona

SUCCESSOS

Troben 3 cossos sense identificar a l'edifici ensorrat a Badalona

Els Bombers de la Generalitat han confirmat que s'està treballant per conèixer la identitat de les persones mortes

Aquesta nit els bombers han trobat els cossos sense vida de les tres persones que van desaparèixer ahir a l'esfondrament d'un edifici a Badalona. La identitat de les víctimes encara no s'ha pogut confirmar. S'intueix que podrien ser una dona d'uns 50 anys i una altra dona i un home d'entre 30 i 40 anys.

La unitat canina ha tingut una participació clau a la troballa. Així ho ha explicat el cos de bombers que s'ha passat tota la nit retirant runes a la recerca de les tres persones desaparegudes.

Les 3 víctimes residien a l'edifici esfondrat

Les víctimes residien a diferents habitatges d'edifici en qüestió. Eren justament els tres veïns empadronats que no havien pogut ser localitzats. Segons els familiars d'una de les víctimes, aquesta estava fent una videotrucada en el moment dels fets.

Després d'evacuar l'edifici, els bombers han començat la tasca de retirar la runa del bloc del carrer Canigó, que va col·lapsar aquest dimarts. Mentre alliberaven algunes zones de ruïnes, la unitat canina rastrejava l'edifici a la recerca de les tres persones desaparegudes. Finalment, han pogut trobar els seus cossos, que ja eren sense vida.

La cerca està sent molt perillosa pel mal estat en què es troba el bloc. De moment, cap bomber no ha resultat ferit. Segons la informació atorgada pels bombers, preveuen continuar treballant fins aquesta tarda, per intentar assegurar i netejar tota la zona.

Una de les víctimes hauria estat pare recentment

Segons l'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, l'home que ha resultat mort a l'accident, havia estat pare fa només un mes. La mare i el nadó no eren a l'edifici en aquell moment. A banda, una altra de les víctimes era mare de dos menors.

L'immoble va superar una inspecció d'habitabilitat el mes passat

Xavier García Albiol parlarà aquest matí sobre el terrible accident. Ahir, va informar que l'immoble, que es va construir el 1959, va rebre una inspecció tècnica el mes passat.

A més, assegura que segons dades de l'Ajuntament no hi ha cap expedient d'afectació. També demana que no es facin especulacions fins que no s'aclareixin els fets esdevinguts.

Mentrestant, els veïns de l'edifici han estat evacuats i encara no se sap quan podran tornar a casa seva. Alguns expliquen que l'edifici estava immers en unes obres, i que en el moment de l'esfondrament, uns obrers es trobaven picant un mur de l'edifici. De moment caldrà esperar la informació oficial de la investigació de les autoritats, a fi d'esclarir aquest succés.